Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Неделник

Петолиния

Песен, открита след 70 години, е в новия албум на Едит Пиаф

Дума

9. Март 2018 , брой: 47   79   0Повече от 50 години след смъртта си Едит Пиаф остава най-известната френска певица на всички времена. Нейният живот, изпълнен със страст, драма и проблясъци на щастие, прилича на роман и може би събитията в живота й помагат за развитието на уникалния талант, с който е известна. Едит идва от улиците, където се е сблъскала с крайна бедност, преди да избяга от жестоката си съдба благодарение на гласа-чудо, с който е надарена. Певицата, известна с хита си "La Vie En Rose", може да не е била висока на ръст, но силният и отличителен глас, който притежава, се превръща в гласа на парижката работническа класа. Пиаф получава псевдонима "Малкото врабче".
С истории за надежда и отчаяние, текстовете, които тя изпълнява, са отражение на живота й. Благодарение на невероятната си способност да открива таланти, много текстописци и композитори, неизвестни за широката общественост, придобиват световна слава, след като тя изпълнява техни песни.
Изданието "Edith Piaf: Edith Piaf", което е на музикалния пазар от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International", съдържа хитове, дуети, записи на английски и неиздавано досега бонус парче, открито по чудо 70 години по-късно.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"