27 Април 2024събота01:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Люси Радкова вече 23 години е част от оркестъра на Горан Брегович

/ брой: 47

автор:Дума

visibility 39

Майсторът на балканската музика Горан Брегович, който на 13 април ще представи в "Арена Армеец" новия си спектакъл "Три писма от Сараево", без капка колебание изрази огромното си възхищение към родните женски гласове. И това съвсем не е случайно - вече 23 години българската певица Людмила Радкова е неизменна част от Оркестъра за сватби и погребения на световноизвестния музикант и композитор. Людмила и сестра й Даниела са единствените солистки в бенда на Брегович.
"Най-хубавите женски гласове на Балканите са тези на българките. Няма кой да ги имитира, това е невъзможно!", сподели наскоро звездата пред камерата на Мария Йотова, допълвайки: "Аз обичам това българско пеене!"
Любимата песен на Брегович, за която той признава, че е уникална и колкото и пъти да я слуша, винаги го омагьосва, е родопската песен "Вечерай, Радо". Тя е и като визитна картичка на двете сестри.
"Горан Брегович за мен е изключителен талант. Той е докоснат от Бог. И е много умен човек, знае как да се държи, освен това умее и да се продава добре", разказва преди време сопраното Людмила Радкова. "На финала на всеки концерт Горан винаги ни представя един по един. Най-накрая сме ние с "Вечерай, Радо" - всички стават на крака, включително и Горан Брегович. И когато свършим, той казва: "Людмила Радкова, Даниела Радкова от България." Никога не е пропуснал да спомене, че сме от България и да ни стане на крака, вече повече от 20 години", възхитена е певицата.
Българската публика отново ще има възможността да се наслади на красивите гласове на двете българки, които са част и от новия шедьовър на Брегович "Три писма от Сараево". Уникалният проект, който ще бъде представен за първи път у нас на 13 април в "Арена Армеец", обединява християнските, еврейските и мюсюлманските музикални традиции, като изпраща послание за мир и разбирателство.
Билетите за концерта на цени от 35 до 55 лв. може да бъдат купени в мрежата на "Ивентим" в цялата страна, както и онлайн. VIP пакети може да се купят от bileti365.com, информира Поли Петрова, пиар мениджър в "Моко сълюшън", организатор на концерта.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ