Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Неделник

Петолиния

Люси Радкова вече 23 години е част от оркестъра на Горан Брегович

Дума

9. Март 2018 , брой: 47   143   0Майсторът на балканската музика Горан Брегович, който на 13 април ще представи в "Арена Армеец" новия си спектакъл "Три писма от Сараево", без капка колебание изрази огромното си възхищение към родните женски гласове. И това съвсем не е случайно - вече 23 години българската певица Людмила Радкова е неизменна част от Оркестъра за сватби и погребения на световноизвестния музикант и композитор. Людмила и сестра й Даниела са единствените солистки в бенда на Брегович.
"Най-хубавите женски гласове на Балканите са тези на българките. Няма кой да ги имитира, това е невъзможно!", сподели наскоро звездата пред камерата на Мария Йотова, допълвайки: "Аз обичам това българско пеене!"
Любимата песен на Брегович, за която той признава, че е уникална и колкото и пъти да я слуша, винаги го омагьосва, е родопската песен "Вечерай, Радо". Тя е и като визитна картичка на двете сестри.
"Горан Брегович за мен е изключителен талант. Той е докоснат от Бог. И е много умен човек, знае как да се държи, освен това умее и да се продава добре", разказва преди време сопраното Людмила Радкова. "На финала на всеки концерт Горан винаги ни представя един по един. Най-накрая сме ние с "Вечерай, Радо" - всички стават на крака, включително и Горан Брегович. И когато свършим, той казва: "Людмила Радкова, Даниела Радкова от България." Никога не е пропуснал да спомене, че сме от България и да ни стане на крака, вече повече от 20 години", възхитена е певицата.
Българската публика отново ще има възможността да се наслади на красивите гласове на двете българки, които са част и от новия шедьовър на Брегович "Три писма от Сараево". Уникалният проект, който ще бъде представен за първи път у нас на 13 април в "Арена Армеец", обединява християнските, еврейските и мюсюлманските музикални традиции, като изпраща послание за мир и разбирателство.
Билетите за концерта на цени от 35 до 55 лв. може да бъдат купени в мрежата на "Ивентим" в цялата страна, както и онлайн. VIP пакети може да се купят от bileti365.com, информира Поли Петрова, пиар мениджър в "Моко сълюшън", организатор на концерта.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"