29 Март 2024петък14:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 47

автор:Дума

visibility 71

"РИЦАРСКИ ДОСПЕХИ И ГОЛИ ОХЛЮВИ" от Георги Б. Геров издава "Рива". Обикновено светът нахлува в нас през пукнатините ни, през белезите ни, през раните ни. Георги Б. Геров знае това и изследва тъкмо тази тема в новия си сборник с разкази. Прави го с вещина и любопитство. И читателят ненадейно се оказва побратимен с тези наглед съвсем обикновени герои, живеещи в тези наглед съвсем обикновени истории, където силата и слабостта често сменят местата си, а четенето се превръща в израстване, отбелязва писателят Деян Енев. Георги Б. Геров (1977) е магистър по право и по философия в СУ "Св. Климент Охридски". Има няколко национални награди за творбите си.



"ЖИВОТ НАЗАЕМ" от Ерих Мария Ремарк публикува "Сиела" в ново издание. Крехката Лилиан Дюнкерк, преживяла Втората световна война в подземията на Париж и прекарваща дните си в санаториума "Бела Виста" в Швейцарските Алпи, и автомобилният състезател Клерфе, изкарал войната във военнопленнически лагер и поразен от бацила на отчаянието и отчуждението, се понасят в страстен танц, в съвместно състезание с фаталния край на омагьосаната кръгова писта, наречена съдба. Мъжът, който изглежда безсмъртен, и жената, бягаща от своята тленност, се допълват перфектно в пътешествието си до ръба на света. Каква е цената на живота след две световни войни?



"ДИЗАЙНЕРЪТ" от Мариус Габриел издава "Бард" в превод на Гергана Дечева. Неотдавна омъжената Копър Райли пристига в Париж малко след освобождаването му от нацистите. Докато градът празнува свободата си, тя е заключена в затвора на един нещастен брак. Съпругът й изневерява прекалено често и Копър иска да се разделят. Останала сама в Париж, тя намира нов приятел в лицето на странен дизайнер на средна възраст от западаща модна къща. Неговата скромност и нежелание за слава са в ярък контраст със смелото изящество на моделите му. Името му е Кристиан Диор. Осъзнала гения му, Копър настоява Диор да се отдели и да продължи сам по пътя към славата.



"ГОЛЯМА ДЕТСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ" от Анджела Уилкс издава "Софтпрес". Изданието с достъпни текстове и вълнуващи цветни илюстрации съдържа много информация и е забавно за четене. Пълно е с факти по всички въпроси, които интересуват малчуганите - от загадките на вселената до устройството на човешкото тяло. Книгата предлага и интересни задачи и експерименти. Колоритните илюстрации стъпка по стъпка им помагат да приложат знанията си на практика. Разгледани са темите Вселената, Светът около нас, Праисторически свят, Животински свят, Човешкото тяло, Места и хора, Транспорт, Как са устроени нещата.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ