Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Пегас

Концерт

"Огнена феерия" с Радиосимфониците в зала "България"

Дума

9. Март 2018 , брой: 47   351   0"Огнена феерия" предлага концертът на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин. Той е на 9 март от 19,30 ч. в зала "България" и започва с изпълнение на "Conga del Fuеgo Nuevo" от мексиканския композитор Артуро Маркес. Произведението е написано през 2005 г. и   бързо става предпочитано от редица диригенти по света. В него намират отражение детските спомени на композитора от афро-кубинските ритми и мелодии.
В програмата е включена и музика към балета "Fancy free" от американския композитор, пианист и диригент Ленард Бърнстейн. Финалът подготвя   Концерт за виолончело и духови инструменти от Фридрих Гулда в изпълнение на виолончелиста Александър Сомов. Сомов е водач-солист на Филхармоничния оркестър и професор в Консерваторията в Страсбург. Чест гост на Лондонската филхармония, Лондонския симфоничен оркестър и Шотландския камерен оркестър. Гастролира в Европа, Япония и Китай.    
Входът е свободен за ученици от НМУ "Л. Пипков" и студенти от НМА "Проф. П. Владигеров", Департамент "Музика" към НБУ и специалност музика към СУ.


Виолончелистът Александър Сомов
Снимка alexandersomovcello.com
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"