Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Култура

Тeатър "Весел" с юбилеен афиш през март

Дума

9. Март 2018 , брой: 47   221   0Великотърновският театър "Весел" отбелязва 20 години артистична дейност през март. Сценичните събития са програмирани в афиша на популярната трупа и ще бъдат представени в камерната зала на НЧ "Искра" в старата столица.
"Цветна приказка" е първият спектакъл, който ще се играе на 10 март от 11 ч. Смелите кокичета Кок и Че, заедно с красивата и суетна Теменужка, с веселия Кукуряк, с талантливия Минзухар и Слънцето побеждават Страшния студ и посрещат пролетта. "Честит рожден ден! 20 години театър  "Веселие" е акцентът в юбилейния афиш. На 17 март от 11 ч. на сцената ще излязат герои от пиеси, които вече 20 години вълнуват, забавляват, изненадват и очароват най-вярната публика в Търново, в цяла България и зад граница. Спектакълът е със свободен вход.
"Принцесата и граховото зърно" е класическото заглавие, предвидено за 24 март от 11 ч. Постановката е представяна на театрални форуми в България, Сърбия, Румъния. "Хитър Петър" е последното представление, което ще гледат зрителите в навечерието на Деня на хумора и шегата. На 31 март от 11 ч. ще се състои вълнуващата среща на малките зрители с популярния герой и неговите опоненти - Попа, Чорбаджията и Попадията.
Първата премиера на театър "Весел" е през 1998 г. Негови спектакли са участвали на театрални форуми в България, Испания, Австрия, Чехия, Малайзия, Словения, Румъния, Китай,  Полша, Русия, Молдова, Тайланд, Мароко, Армения, Италия, Казахстан. "Весел" е удостоен с Наградата на детската публика в Астана (2017), Наградата за най-добър спектакъл в Кучинг (2015), също и в Банкок и Кишинев (2014), награда за актьорски дует в Москва, за режисура в Сибиу, награда на спонсора на фестивала в Омск, както и отличие за актьорски дует в Ямбол (2013), и др.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"