Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Общество

Искам думата

И питам

Защо, г-н Борисов?

Премиерът ни обърна гръб на важни за историята на България събития, може би за да не разгневи "приятелите" от Вашингтон, Брюксел и Анкара

9. Март 2018 , брой: 47   187   0
Снимка


Защо, г-н Борисов? Защо не уважавате историята на нашата Родина?
Защо не бяхте вечерта на 19 февруари пред паметника на великият син на България Васил Левски?
Защо не бяхте сред хората на 3 март, изкачили връх Шипка, или на тържествата в София?
Защо в текста, приписан на ваше име във фейсбук, има общи фрази за герои и Освобождение, без да се споменава от кого сме се освободили и кой ни е освободил? Защо?
Непознаване на историята? А може би страхът, че словосъчетанията "турско робство" и "Русия освободителка" ще разгневят "приятелите" от Вашингтон, Брюксел и Анкара!
Защо по времето на Фердинанд и Борис ІІІ, в чиито жили тече немска кръв, се строяха паметници в знак на признателност към руските богатири, а днес премиерът на Република България не желае да се поклони пред костите им?
Защо, г-н Борисов, трябва да обърнем гръб на Русия, която ни донесе Санстефанския договор и да възхваляваме Европа, която ни донесе Берлинския договор?
Г-н Борисов, не знам дали сте влизали в часовете по история и каква оценка имате, но аз разбрах едно нещо:
Народът ни винаги ще помни и слави онези, които отдадоха сили и живот, за да я има България и никога не ще забрави онези, които са я предавали. Тях естествено ще презира.

Лукан Каменов,
София

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"