Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Свят

Лавров обвини САЩ в "неоимпериализъм"

Дума

9. Март 2018 , брой: 47   150   0Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обвини САЩ в "неоимпериалистически амбиции" и разкритикува Вашингтон за намесата им в делата на други държави, информират руски медии.
Москва разглежда опитите на САЩ за намеса в делата на други държави като "неоимпериалистически амбиции", предупреди руският дипломат, който говори след среща с президента на Зимбабве Емерсон Мнангагва.
Външният министър увери, че Москва никога не се е намесвала в делата на Вашингтон и никога не е имало факт, който да сигнализира нещо друго.
В същото време Сергей Лавров отрече твърдения на Държавния департамент относно липсата на дискусии между САЩ и Русия за възможна среща между руския дипломат и държавния секретар Рекс Тилърсън.
"Не искам да коментирам тази тема, но днес Държавният департамент съобщи, че няма обсъждания за наша възможна среща с Тилърсън. Мога да кажа, че това не е истина", каза Лавров на пресконференция в столицата на Зимбабве Хараре.
 В същото време и посолството на Руската Федерация в САЩ разкритикува Държавния департамент за поток от фалшиви новини и дезинформация относно организирането на среща между министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и държавния секретар Рекс Тилърсън, като са отбелязали, че нещо „се е разпаднало във ведомството“. Съответстващо съобщение е публикувано в четвъртък на страницата на дипломатическата мисия във фейсбук, предава ТАСС. „Ние слушаме потока от фалшиви новини за жестокостите на Русия по отношение на цивилното население в Източна Гута, за газовия „героизъм“ на Порошенко, искрената радост по повод награждаването с „Оскар“ за изобретателите на алкохолния допинг коктейл. И по-рано, както отбелязахме, има дезинформация за организирането на срещата на външните министри на нашите държави“, се казва в съобщението.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"