Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Свят

Четирима виенчани ранени при две нападения с нож

Дума

9. Март 2018 , брой: 47   174   0Четирима жители на австрийската столица Виена бяха ранени при две отделни нападения на мъж, въоръжени с нож, предадоха информационните агенции. Нападенията бяха извършени в сряда вечерта.
В 19:45 часа в района на "Нестройплац" неизвестен престъпник се нахвърлил върху тричленно семейство - 67-годишният баща, 56-годишната майка и 17-годишната им дъщеря. Това предаде Австрийската информационна агенция.
По-късно полицията съобщи за още едно нападение, близо до първото, при което е ранен един човек. Второто престъпление бе извършено в 20:15 часа, когато бе ранен с нож друг пешеходец. 20-годишната жертва също е с тежки рани.
Впоследствие задействаната полиция и сили на реда успяха да задържат лицето, което е заподозряно за тези нападения. Той се оказал 23-годишен афганистанец.
Преди това полицията е успяла да открие следи от кръв близо до метростанцията "Нестройплац", за които се предполага, че са от извършителя.
В четвъртък разследващите оповестиха, че задържаният е направил признания за нападенията. За първото нападение той е изтъкнал мотив "лошо агресивно настроение, както и недоволство от цялостната си житейска ситуация". При второто нападение жертвата е негов познат, 20-годишен, когото той обвинявал за предишната си зависимост от наркотици. Извършителят категорично отрича да е имал политически мотиви за нападенията.
Трима свидетели са съобщили пред полицията, че нападателят е викал силно. Един от тях е разказал, че вероятно е чул думата "Алах", но полицията отрича това да е вярно. Двамата други свидетели също са се усъмнили в тези показания. Въпреки това в някои австрийски медии се появиха съобщения за терористично нападение. Разследващите обаче заявиха, че няма никакви доказателства за такова.
Трима от пострадалите вече са без опасност за живота, състоянието на 67-годишния мъж от първото нападение обаче остава неясно за момента.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"