Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Икономика

След протест спряха търговете за продажба на дървесина

Дума

9. Март 2018 , брой: 47   189   0Югозападното държавно предприятие в Благоевград спира временно електронните търгове за продажба на дървесина. Това стана вчера след протест на фирмите от региона. Представители от над 60 дърводобивни и дървопреработващи фирми от Пирнско протестираха вчера пред управлението на предприятието. Над 100 души излязаха на протест срещу непрозрачността при електронните търгове за дървесина. Протестът беше подкрепен от Асоциацията на производителите на пелети в България.
Недоволните бяха приети от директора на предприятието инж. Дамян Дамянов. Те се оплакаха, че са констатирали десетки пропуски и пълна непрозрачност относно липсата на информация за всички участници, освен за първите двама спечелили ги. Затова поискаха електронните търгове за всяко горско стопанство да бъдат само 20 на сто от провежданите от държавното предприятие.
Протест срещу електронните търгове за дървесина, организирани от югозападното предприятие, имаше и през 2017 г. Според управителите на фирми, въпреки обещанията, нищо не се е променило.Представители на над 60 дърводобивни и дървопрерабоващи фирми протестираха вчера срещу непрозрачността при електронните търгове за дървесина
снимка БГНЕС

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"