Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

От "Дондуков" 2 отговориха на ГЕРБ:

Няма стенограма от разговорите на Радев с патриарх Кирил

Юлия Кулинска

9. Март 2018 , брой: 47   449   0Разговорите на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма, съобщиха вчера от прессекретариата на държавния глава. Оттам подчертаха, че българските национални интереси се отстояват твърдо и отговорно на всяка международна среща на президента Румен Радев.
Отговорът от "Дондуков" 2 е по повод настояването на  ГЕРБ президентът да разсекрети стенограмата, за да отпаднат неяснотите какво е предизвикало острото изказване на главата на Руската православна църква. Така щели да бъдат разсеяни всякакви съмнения дали българската национална позиция е била една при премиера, друга при президента. Надяваме се държавният глава, като човек с ястребско поведение, като ястреб, да е защитил българската национална позиция, заяви с апломб гербаджията Тома Биков.
Припомняме, че патриарх Кирил посети страната ни по повод 3 март, а преди да отпътува, изрази огорчение, че българските власти приписват заслуги наравно с Русия и на други националности за освобождението ни. В сряда вицепремиерът Валери Симеонов нарече руския патриарх "второразрядно съветско ченге", "агент на КГБ" и "цигарен милиардер". Вчера от ГЕРБ се разграничиха от изказването на Симеонов, защото това било преценка на вицепремиера, която е направил в качеството си на лидер на НФСБ, а не на правителството.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"