Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

БСП и Съюз "Защита" с идентични позиции

Дума

9. Март 2018 , брой: 47   329   0
Снимка


Идентични позиции по Истанбулската конвенция, подкрепа за референдума, категорично разваляне на сделката с ЧЕЗ и произнасяне на прокуратурата за произхода на капитала й. Това са позициите, около които се обединиха БСП и Съюзът на патриотичните сили "Защита" по време на провела се вчера среща между двете партии. По време на разговорите стана ясно още, че и двете страни са на мнение, че в подобни сделки, като тази с ЧЕЗ, касаещи националната сигурност на страната, държавата трябва да оказва необходимия контрол. И БСП, и Съюз "Защита" смятат, че референдумът за Истанбулската конвенция е гаранция, че мнението на суверена ще бъде зачетено.
Двете партии изразиха обща тревога от духовната, икономическа и нравствена криза в страната. Те имат желание за бъдещо сътрудничество по темите- патриотичното възпитание, националната сигурност, родолюбие, историческото наследство, както и недопускане на изкривяване на факти и събития от историята на страната.
В срещата взеха участие членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров, членът на ИБ на БСП и секретар на отдел "Избори" Вяра Емилова, председателят на Съюза на патриотичните сили "Защита" Николай Захариев, почетният председател доц. Йордан Величков и двамата зам.-председатели.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"