29 Март 2024петък04:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Юве посече Тотнъм

"Старата госпожа" стигна 1/4-финал в Шампионската лига с 2 гола за по-малко от 3 минути

/ брой: 47

автор:Дума

visibility 78

Ювентус изненада Тотнъм и се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига. "Старата госпожа" стигна до пълния обрат с 2:1 и елиминира лондонския си съперник с общ резултат 4:3. Пред 84 010 зрители на митичния "Уембли" англичаните поведоха с гол на корееца Сон Хюн-Мин (39) и се виждаха в следващата фаза, но само в рамките на 2,48 мин. бяха матирани от аржентинците Гонсало Игуаин (64) и Пауло Дибала (67). Ел Пипита се измъкна от засадата и след отклонената от Сами Кедира топка не пропусна с глава от 2 м. После пък самият Игуаин изведе бързоногия Дибала и сънародникът му отново матира Юго Лорис. В добавеното време пък италианският първенец имаше и късмет, след като удар на Хари Кейн срещна гредата над 40-годишния Джиджи Буфон, топката се разходи по голлинията, но не влезе зад нея. Опитният страж отрази общо 5 удара на "шпорите", с което доста спомогна за обрата. Така Юве се измъкна от много трудната ситуация и типично по италиански и се класира за 1/4-финалите. Торинци отстраниха английски тим в европейските турнири за пръв път от 1984 г., когато на 1/2-финал за КНК се справиха с Манчестър Юнайтед. Тотнъм пък пропусна да стигне топ 8 за втори път след 2011 г. Куриозното е, че мениджърът на английския вицешампион Маурисио Почетино бе отстранен от аржентинските си сънародници Игуаин и Дибала, които се очаква да изградят ударно каре с Лео Меси и Анхел ди Мария на Мондиал 2018 в Русия през лятото.
"Отборът заслужава комплименти за всичко, което постигна в последните години. Изчакахме точния момент, показахме търпение и стигнахме до победата. С оглед показаното в двата мача, смятам, че класирането ни бе заслужено. Момчетата направиха нещо впечатляващо. Тотнъм удари греда в края, но Кейн бе в засада. Игуаин бе извън игра 2 седмици, Дибала пък се завърна едва през уикенда. Имаме нужда и други футболисти да се възстановят. Предстоят ни два трудни мача в Серия А, които ще бъдат от важно значение", анализира наставникът на Юве Масимилиано Алегри.
"Това бе труден мач срещу голям отбор като Тотнъм, който винаги се раздава докрай и бе агресивен. Ние обаче знаем, че английските отбори оставят пробойни в защита и ни дадоха възможности. Възползвахме се по най-добрия начин. Доволен съм от победата, защото да постигнеш обрат на "Уембли" не е никак лесно. Горд съм от отбора и от медицинския щаб, който свърши страхотна работа, за да ме подготви за този мач. Благодаря на моята съпруга, която бе до мен през последните две седмици, които бяха много болезнени", заяви Игуаин.
"За нас двата гола са големите грешки. Това е причината да отпаднем. И в двата мача заслужавахме повече. Горд съм. Играхме фантастичен футбол и до първия гол доминирахме. Разбира се, че сме разочаровани, но това е част от растежа. Продължаваме напред, но няма как да не сме разочаровани. Създадохме много положения и е ясно, че заслужавахме нещо повече. Във футбола обаче заслугите нямат значение, важното е да бележиш голове и да не допускаш такива. Изправихме се срещу огромен съперник и ни бе трудно", призна Почетино.



Капитанът Джанлуиджи Буфон и Пауло Дибала се радват на победата с 2:1 над Тотнъм на стадион "Уембли", класирала  Ювентус на 1/4-финал в Шампионската лига с общ резултат 4:3. Аржентинците Гонсало Игуаин и Дибала вкараха за гостите и огорчиха сънародника си Маурисио Почетино, който е мениджър на "шпорите"
Снимки БГНЕС


Резултати

Шампионска лига
1/8-финали, реванши
Тотнъм - ЮВЕНТУС 1:2 (3:4 общ резултат) 1:0 Сон (39) 1:1 Игуаин (64) 1:2 Дибала (67); МАНЧЕСТЪР СИТИ Сити - Базел 1:2 (5:2) 1:0 Жезус (8) 1:1 Елионуси (17) 1:2 Ланг (71)


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ