23 Април 2024вторник22:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Поредни словесни престрелки между Турция и НАТО

/ брой: 48

автор:Дума

visibility 28

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини НАТО, че не подкрепят турската военна операция „Маслинова клонка“ срещу сирийските кюрдски бойци в Северна Сирия.
„НАТО, къде си?“, попита Ердоган пред своите поддръжници. Той обвини Алианса в двойни стандарти.
Ердоган посочи, че Турция е изпращала свои войници в конфликтните зони, когато това е било искано от НАТО, но когато на нея й се налага да й бъде оказана помощ, такава подкрепа отсъства.
Той призова Северноатлантическия алианс да подкрепи неговата страна, защото границите на Турция в момента са заплашени.
В същото време кюрдските отряди са отразили нападение на турските войски и формированията на „Сирийската свободна армия“ на подстъпите към град Африн, намиращ се на 65 км от Алепо. Кюрдските опълченци са успели да извадят от строя една бронирана машина. Противникът е загубил 18 военни и е отстъпил, съобщава агенция Фират.
Коментирайки друга спорна тема за двете страни, по-рано главнокомандващият на силите на НАТО в Европа, американският генерал Къртис Скапароти заяви, че САЩ се надяват, че Турция ще се откаже от придобиването на руски зенитно-ракетни комплекси С-400, и предупреждават Анкара за „последиците“ от подобна стъпка.
"Турция е готова да отговори на вероятни американски санкции", отвърна турският външен министър Мевлют Чавушоглу в интервю за вестник „Цайт“.
На въпрос как Анкара възнамерява да реагира на възможните санкции, които се обсъждат в американския Конгрес, Чавушоглу отговори: „Ако те искат да ни накажат със санкции, Турция ще реагира различно от Русия или други страни“.
„Ние ще отговорим: вие не трябва да ни заплашвате. САЩ заплашват мнозина, казвайки нещо от типа: „Не купувайте газ от една или друга държава“. Така няма да стане“, добави той.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ