26 Април 2024петък14:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Путин: Готови сме на диалог със САЩ за нов стратегически договор

Руският лидер увери, че няма да променя конституцията, за да остава още на власт

/ брой: 48

автор:Дума

visibility 20

Москва готова да води диалог с Вашингтон за нов договор за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения. Това обяви президентът Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, взето от журналистката Мегън Кели на 2 март т.г. в Калининград.
Путин отбеляза, че Русия е съгласна както на съкращаване, така и на продължаване на действащите условия на съкращаване на носители, на бойни глави. По думите му за Русия намаляването на броя на балистичните ракети и бойни заряди не е критично, защото страната придобива оръжие, което лесно преодолява всички системи на ПРО.
Американските санкции не са свързани с "митичната намеса" в президентските избори на САЩ, а са продиктувани изключително от стремежа да се спре развитието на Русия, заяви Путин. той отбеляза, че политиката на възпиране има цикличен характер и се провежда от десетилетия. Според него тя вреди не само на двустранните отношения, но и на американските бизнесмени, защото освобождава място за техните конкуренти в Русия. Държавният глава каза още, че Русия не може да бъде възпряна в нито една сфера, включително в кибербезопасността. "Вижте какво, вие една Северна Корея не може да възпрете. За какво говорите? Защо трябва да се прави това? Защо взаимно да се възпираме, нападаме, подозираме в нещо? Ние предлагаме да си сътрудничим", изтъкна събеседникът.
Руският лидер изтъкна, че страната му не се е намесила в изборите в САЩ, докато САЩ дори не крият, че се намесват в избирателния процес на Русия.
Говорейки за президента на САЩ Доналд Тръмп, руският лидер отбеляза, че американският му колега се отнася с уважение към тези, с които си сътрудничи. Путин посочи опита и лидерските качества на Тръмп, които му позволяват да поема върху себе си отговорност и да взема решения, дори когато те се оказват непопулярни. Събеседникът призна, че никога не е чел Тръмп в туитър и потвърди, че няма страница в тази социална мрежа, защото има "други начини за представяне на своята гледна точка и реализиране на решенията".
Путин сподели също, че се е замислил за приемник още през 2000 година, но неговите лични предпочитания нямат значение, защото изборът ще бъде направен от жителите на Русия.
Държавният глава увери също, че няма намерение да променя конституцията: "Струва ми се, че вече съм ви казвал, че никога не съм променял конституцията. Нямам такива планове и днес". 
В отговор на въпрос Путин заяви, че е готов да работи с опозицията. Журналистката го попита готов ли е да помилва опозиционния лидер Алексей Навални, за да се кандидатира той за президент след отмяна на присъдата. "Аз бих искал да сътруднича с тези хора и съм готов да го правя, за да се опитаме да направим нашата страна по-силна, по-конкурентна, по-ефективна държава, самодостатъчна", отговори руският лидер. На повторния въпрос за възможността да се помилва Навални президентът отговори: "Всеки човек може да бъде помилван, ако той заслужава това." 
Руският президент разполага с "някаква информация" за Доналд Тръмп, която американският президент не иска да бъде разгласявана. Това заяви след интервюто Мегън Кели, на която се позовава изданието "Хил": "Не бих казала, че Путин харесва Тръмп. Не видях това в него, но ми се стори, че той държи нещо за Тръмп". Тя добави, че ако Москва има някаква информация за Тръмп, тя едва ли е свързана със сегашния скандал за руската намеса. "Смятам, че става дума за парите и за бизнеса на Тръмп с руснаците през 90-те години, за неговите активи тук, в САЩ", отбеляза тя. 
Междувременно според допитване на ВЦИОМ-Спутник около 69% от руснаците да готови да гласуват за Путин. Втори е кандидатът на комунистите Павел Грудинин със 7%, а трети е Владимир Жириновски с 5 процента. Допитването бе проведено по-рано този месец сред 4000 души на възраст над 18 години.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ