25 Април 2024четвъртък14:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 48

автор:Дума

visibility 284

САЩ готвели кибер война срещу Русия
През лятото на 2016 година администрацията на бившия американски президент Барак Обама е подготвяла план за прилагане на по-мащабни кибероперации срещу руски медии, олигарси, свързани с Кремъл, както и директно срещу президента Владимир Путин, се твърди в нова книга, излязла в САЩ. Имало е и предложение да се "организира изтичането на класифицирана информация относно тайните банкови сметки в Латвия, собственост на дъщерите на Путин", но в крайна сметка планът на служителите не се е реализирал заради неохотата на Обама.


Въведоха неделна забрана за пазаруване в Полша
Влезе в сила полски закон, забраняващ почти цялата търговия в неделя. Новият закон в началото забранява търговията в две недели от месеца, след което до три недели през 2019 г. и накрая всички недели през 2020 г., освен седем изключения преди Великденските и Коледните празници. Обединението на синдикатите All-Poland обаче се противопостави, като изтъкна, че това ще принуди служителите да работят повече часове в петък и събота и че работата ще бъде по-трудна.


Асад напредва в Източна Гута
Сирийските правителствени войски продължават настъплението си в Източна Гута и скоро анклавът може да се окаже разделен на три части. От самото начало на настъплението стратегическата цел на правителствената армия беше разделянето на анклава на части, които да бъдат изолирани една от друга, както и прекъсването на доставките на храни и оръжие.


Лондон с критики и нова оръжейна сделка с Рияд
Въпреки че критикува Саудитска Арабия за войната в Йемен и наложената блокада, довела до най-голямата хуманитарна катастрофа в света, Великобритания обяви, че е постигнала сделка с арабската държава за продажбата на 48 изтребителя „Тайфун“.



Кубинците гласуваха за Национално събрание в неделя. Това е предпоследната стъпка в изборния процес в островната държава. Новоизбраните депутати ще изберат на 19 април нов президент на страната на мястото на 86-годишния Раул Кастро
БГНЕС



В Испания отбелязаха 14-ата годишнина от един от най-големите терористични атентати в историята на Европа. На 11 март 2004 г. серия експлозии в мадридското метро отне живота на 192 души
БГНЕС


Лидерът на френския „Национален фронт” Марин Льо Пен бе преизбрана за трети мандат в неделя, но баща й - Жан-Мари льо Пен - бе лишен от почетното председателство на партията
БГНЕС

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ