29 Март 2024петък09:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тръмп е в еуфория от срещата с Ким Чен Ун

Със Северна Корея всичко ще бъде много добре, зарича се президентът, Тилърсън и Клинтън се опитват да го отрезвят

/ брой: 48

автор:Дума

visibility 34

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква огромен успех на преговорите със севернокорейския лидер Ким Чен Ун.
"Мисля, че със Северна Корея всичко ще бъде много добре, мисля, че ни очаква голям успех. Мисля, че това ще бъде нещо много успешно. Налице е голяма подкрепа от наша страна. Затова мисля, че със Северна Корея всичко ще бъде много добре".
Това каза Доналд Тръмп пред журналисти по време на политическо мероприятие в Пенсилвания. Изявлението му бе разпространено и от Белия дом. Мероприятието бе предизборна среща в подкрепа на конгресмена републиканец от Пенсилвания Рик Сакън, който се бори за място в Конгреса на САЩ.  
Тръмп напомни, че очаква прекратяване на ядрените изпитания, а също, че Северна Корея разглежда възможността за ядрено разоръжаване. "Така че всичко ще бъде добре", резюмира президентът.
По-рано бе съобщено, че той е приел предложението на севернокорейския лидер Ким Чен Ун за лична среща, която трябва да се проведе до май. В Белия дом уточниха, че времето и мястото на срещата ще бъдат съгласувани по-късно.
Тръмп изрази доверие в ангажимента на севернокорейския режим да не изстрелва ракети до историческите преговори с Ким Чен Ун.
Доналд Тръмп самостоятелно е взел решението да се срещне с Ким Чен Ун, само че тези контакти няма да означават начало на пълноценни преговори между Вашингтон и Пхенян. Това заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън на пресконференция в столицата на Джибути. Ръководителят на американската дипломация подчерта, че от гледна точка на Белия дом съществува разлика между това Дда се говори със Северна Корея и да се водят преговори с неяУ. Според Тилърсън Дусловия за провеждане на преговори засега нямаУ. Той добави, че Тръмп Дот известно време говореше, че е открит за възможност за преговори и да се срещне с Ким Чен УнУ. ДМисля, че президентът е преценил, че сега е дошло времето за товаУ, добавил Тилърсън.
В същото време бившият държавен секретар и кандидат-президент г-жа Хилари Клинтън предупреждава, че администрацията на Тръмп "не разпознава опасността" при обсъждането на ядреното разоръжаване с Пхенян, предадоха медиите. "Ако искате да разговаряте с Ким Чен Ун за неговите ядрени оръжия, имате нужда от опитни дипломати. Това са хора, запознати с досиетата и които познават севернокорейците и техния език", коментира Клинтън в интервю, дадено в Амстердам. Тя добави, че Държавният департамент на САЩ е "разрушен" и не достигат опитни дипломати по въпросите за Северна Корея, тъй като много от тях са напуснали. "Не можете да имате дипломация без дипломати" допълни тя.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ