Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Хосе Карерас представя своя ученик Росен Ненчев

Прочутият испански тенор ще изнесе на 21 октомври в "Арена Армеец" концерт, чийто патрон е Христо Стоичков

Дума

14. Март 2018 , брой: 50   323   0
Снимка
Снимка "Моко сълюшън"
Хосе Карерас и Росен Ненчев

Великият испански тенор Хосе Карерас ще зарадва българската публика с още един впечатляващ и изключително въздействащ концерт, но този път в най-голямата зала у нас - "Арена Армеец". Датата е 21 октомври, а патрон на грандиозното събитие е самият Кавалер на Златната топка Христо Стоичков, който ще се прибере в България специално за историческия музикален спектакъл на Маестрото. Билетите за паметното събитие вече се продават и може да бъдат купени от мрежата на "Ивентим" на цени от 70 до 180 лева, научи ДУМА от Поли Петрова от "Моко сълюшън", организатор на събитието.
Единият от "Тримата тенори" ще излезе отново пред многобройните си почитатели у нас, въпреки че е разредил до максимум участията си на голяма сцена. Изненадващата визита на Хосе Карерас в София е още едно доказателство за дългогодишното приятелство и дълбоко уважение, което свързва великия тенор и Христо Стоичков.  
Освен най-популярните изпълнения от репертоара на легендарния златен глас, които несъмнено ще покорят родната публика на 21 октомври, в концерта ще се включи и новата оперна сензация на България Росен Ненчев. 36-годишният тенор с глас като природна стихия е солист на националната ни опера и е един от 22-мата избрани от цял свят във втория майсторски клас на Хосе Карерас.
"Има красив лиричен глас, който много ми харесва. Пее с чувство, с усет, с динамика", споделя Карерас за своя изключително талантлив ученик. От своя страна Росен Ненчев не пести комплименти за златния глас на операта: "Маестрото е невероятен човек. Има силна аура. Съветът, който ми даде и винаги ще помня, е да бъда себе си", не крие възхищението си младият тенор.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"