19 Април 2024петък08:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кърджалията

/ брой: 50

автор:Юри Михалков

visibility 2021

Новият турски султан извърши набег срещу българските земи. Кърджали е част от нашите душевни граници, рекъл Реджеп Ердоган на партиен форум в град Сакария, където живеят много български изселници. Както през далечния 13 век набег от югоизток бе извършен и върху други балкански земи, които днешният османски наследник също тури в "нашите душевни граници"- Западна Тракия, Македония, Сърбия, Албания, Босна. Това са все набези на новата неоосманска доктрина. По-рано тази година Ердоган провъзгласи, че страната му е наследничка на Османската империя. От пластовете на времето той разравя скелет, на който възлага да съживи старите граници на османската зона.
Казаното обаче от президентския султан не е само набег. Това си е чиста проба посегателство върху българския суверенитет - макар и вербално. И той няма да се задоволи с това. Може да очакваме истински нашествия у нас от внушения, послания, възвания и претенции  било за повече джамии, религиозни училища, вакъфски имоти. Че защо не и проосмански НПО-та и партии.
И така, върху българския суверенитет бе извършено посегателство, но добросъседска България бойко си кротува. Преди дни пропищяхме орталъка от тропането по масата на руския патриарх, който не хареса някои наши интерпретации на история. А тук директно посягат върху националния суверенитет, но ние се държим като, че ли са ни погалили по главата. Дори водещата се като първа дипломатка на републиката Екатерина Захариева бодро рапортува, че помирителната среща ЕС-Турция във Варна на 26 март не е отменена.
България има ли политици да я защитят? Борисов като е Бойко не може ли на Ердоган да рипне бойко? И да анулира помирителната среща? Ердоган и без това накара Брюксел да се усъмни дали да се провежда така среща.
Но Бойко не е готов да защити Кърджали от душевните граници на османизма. Как да не си кажеш, че се е навел на султана много, ама много бойко.      
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ