23 Април 2024вторник09:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 50

автор:Дума

visibility 26

Унгария пак се скара на Украйна
Будапеща настоява за постоянно присъствие на мисия за специален мониторинг (МСС) от ОССЕ в Закарпатието, за да бъдат предотвратявани изблици на насилие срещу унгарската общност в Украйна, наброяваща около 150 000 души, заяви външният министър Петер Сиярто. Той обвърза ясно перспективата за отношенията Будапеща-Киев: когато бъде разрешена ситуацията, Унгария ще се върне на позицията за подкрепа на стремежите на Киев към евроатлантическа ориентация.

Гърция готви учения на турската граница
Гърция се готви за четири военноморски учения в Егейско море, включително до Кушадасъ, съобщава турското издание "Ахвал", цитирайки "Джумхюриет".  Този ход идва след като Турция е възпрепятствала Република Кипър да проучи находища на газ в Средиземно море, като провежда и собствени военни учения в района. Турция вероятно ще се опита да попречи на военните учения да се приближат твърде близо до турското крайбрежие.

Салвини разкритикува ЕС
Лидерът на крайната десница в Италия Матео Салвини порица остро Европейския съюз като "рушители" заради неговите политики. "Изборите миналата неделя показаха, че царят е гол", изтъкна Салвини, като добави: "Европейските политики ни лишиха от правото на бъдеще и надежда." Салвини отхвърли идеята за формиране на коалиционно правителство с управляващата лявоцентристка Демократическа партия.

Турски депутати се сбиха
С бой завърши гласуване на спорен закон в турския парламент. Документът променя изборните правила за предстоящите през 2019 г. избори, което според опозицията "отваря вратата за измами и заплашва честността" на вота. След приемането на закона депутати от управляващата партия и опозицията влязоха в кратка схватка, като си размениха удари и се гониха из парламентарната зала.



Партията на канцлера Ангела Меркел ХДС проведе последни консултации с партньора си ХСС преди избора на ново правителство, който ще се състои днес в Бундестага.
БГНЕС


Експлозия избухна малко след като конвоят от коли на палестинския премиер Рами Хамдала влезе в Ивицата Газа. Палестинският политик не е пострадал
БГНЕС


По време на дискусия в Европейския парламент главният преговарящ на ЕС по въпроса за "Брекзит" Мишел Барние заяви, че "Великобритания не може да има едновременно статут на трета страна и да настоява за облаги от ЕС. Време е да се изправим пред трудните факти"

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ