23 Април 2024вторник19:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Душевни претенции

/ брой: 51

автор:Валентин Георгиев

visibility 1208

Три дни след като форуми и социални мрежи кипнаха от изказването на Ердоган за Кърджали и "душевните граници", от външното министерство подадоха глава и отговориха с витиевато угодничество. "Всяка държава с богата и дълга история би могла да твърди, че нейните духовни и културни граници излизат извън физическите." Но, видите ли, днешните държавни граници са "утвърдени с международни договори, признати от всички държави и не подлежат на съмнение." Уникум! То и нашата душа е на три морета, ама на... не се перчим и даже не смеем да го произнесем на глас. За разлика от Ердоган. Нищо, че вече и едно море нямаме, след като НАТО лека полека ни го взема. 
Самата външна министърка Захариева вчера се впусна в поетична изповед по темата в опит да подчертае, че и ние бихме могли да имаме същите душевни претенции. Да беше попитала хей така, риторично, докъде се простират кюрдските души. Примерно. Впрочем, опитът на Захариева и ГЕРБ, пък и на повечето наши политици да си придават тежест, не е от вчера. Жалкото е, че всяка тяхна изява обикновено е или не навреме, или не на място и в крайна сметка прилича на оправдание, вместо на достоен отговор.
Още по-водевилна изглежда бъдещата среща на Борисов и Путин, за която от няколко дни насам пропагандата на властта не спира да тръби. Нищо че нито се знае кога, нито къде ще бъде. Ако въобще има такава в рамките на председателството. Видяхме, че президентът Радев покани Путин още м.г., а се оказа, че не е толкова просто. Нямаме повод да смятаме, че руският лидер ще се втурне да се вижда изпреварващо с Борисов, щото на последния му се приискало да си лъска имиджа. А е крайно несериозно да се твърди, че Путин първи бил звъннал на нашия да си говорят за хъбчета - най-малкото не му е по ранга. Да не говорим, че след вица, който разказа в Брюксел, самият Бойко вече е виц за руснаците. Но Захариева май си пада по хвърлянето на боб - нека пробва, може и да уцели.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ