28 Март 2024четвъртък20:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Първата дама уважи "Златна игла 2018"

Академията за мода за 24-ти път отличи най-достойните в бранша

/ брой: 52

автор:Альона Нейкова

visibility 1262

Съпругата на президента Румен Радев - Десислава, уважи с присъствието си церемонията по връчването на тазгодишните награди на Академията за мода "Златна игла". Първата дама с интерес наблюдава стилния ревю-спектакъл от ВИП сектора точно пред котешката пътека и аплодира най-впечатляващите модели.
Водещата на бляскавото събитие Гери Дончева даде начало на проявата с ретроспекция, припомняща как през 1994 г. в Париж е било учредено отличието, което за близо четвърт век се превърна в престижен символ на елегантността, развитието и просперитета на модата в България.
С изтънчен дизайн в духа на френския шик се отличи официалната линия вечерни облекла на модна къща "Мезон Сант-Ерем" и нейната създателка, дизайнер и стилист Габриела Колева. Специален гост на откриващото ревю с тази колекция бе актрисата Саня Борисова-Илиева, която дефилира в бляскав тоалет. В златиста рокля на бранда бе облечена и водещата на спектакъла.
"Изключително радостен съм от факта, че тази година особено активни са най-младите ни дизайнери и трима от тях избраха да покажат премиерните си колекции тъкмо на сцената на "Златна игла", подчерта председателят на Академията за мода проф. Л. Стойков.
Запомнящ се бе дебютът на Християна Мутафчиева с романтичната линия, вдъхновена от "Алиса в страната на чудесата". Таня Ян заложи на тъмната и светлата страна на жената с облекла, инспирирани от книгата "Бягащата с вълци". Впечатляващ бе и модерният поглед към българската народна носия на Елена Христова в колекцията "Етно мечта" с ръчноизработени автентични бродерии, орнаменти, стилизирани елементи и фолклорни мотиви.
В кулминация на вечерта се превърна награждаването на най-достойните. Отличието "Най-добър млад дизайнер" взе Елена Златева, която демонстрира собствен почерк в облеклата, обединени с името "Жива градина". В категорията "Булчинска мода" признание за работата си получи Христо Чучев и показа на гостите избрани сватбени рокли. Дилян Марков стана за втори път "Моден фотограф на годината" (първият бе през 2000 г.) и заложи на пърформанс, представящ импровизирана фотосесия, в центъра на която е скицата. Марина Младенова бе провъзгласена за "Моден гримьор на годината" и провокира с геометрична абстракция върху лицата на манекенките. Брандът "Knapp" се сдоби с титлата "Модна къща на годината", а основателките му Антония Йорданова и Кристина Бъчварова представиха дрехи с различна насоченост и категоричен силует. Младият, но вече обвеян със световна слава пловдивчанин Иван Донев, бе удостоен с приза "Дизайнер на годината" и изуми присъстващите с тоалети, миксиращи цвета на древните култури с атмосферата на постмодерното ни битие.
В галаспектакъла блестяха с колекциите си Есил Дюран в стил бохемски шик, модна къща "Бандерол" с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов, екипът на "Ла фоа" - Вяра Станчева и дъщерите й Деница и Мария, иновативната Аксел Харди, Мерлин Арно с модели от пера на екзотични птици, словенски бижутерен бранд и др.


Десислава Радева с председателя на Академията за мода проф. Любомир Стойков
Снимки (с)Хайлайф/От игла до конец

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ