24 Април 2024сряда18:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП иска отмяна на пешеходната зона около "Св. Неделя"

/ брой: 52

автор:Деси Велева

visibility 544

Общинските съветници от БСП в София поискаха да бъде отменено решението, с което част от центъра на града се обяви за пешеходна зона. Става дума за района между бул. "Витоша", ул. "Алабин" и бул."Стамболийски" около храма "Света Неделя", в който движението на автомобили бе спряно от 3 март. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов бе категоричен, че зоната не е подходяща за пешеходна, тъй като по нея все още се движи трамвай. Хората ползват отново тротоарите, а платната са празни, в същото време потоците от автомобили останаха, коментира вчера Паргов. Той обясни, че шофьорите обикалят повече, за да стигнат от една точка до друга, а това не помага за чистотата на въздуха, каквато цел бе обявяването на пешеходната зона.
Успоредно с това от началото на месеца се наложи и обръщането на посоката на движение по ул. "Позитано" в участъка между ул. "Лавеле" и ул. "Леге". Движението бе променено и по ул. "Княз. Борис I" в участъка между ул. "Позитано" и бул. "Тодор Александров". Промени се и посоката на движение и по ул. "Лавеле" до бул. "Тодор Александров".
Паргов бе подкрепен и от колегата си Иван Таков, който коментира, че решението на общината не само не e донеслo нищо позитивно, но e създало изключителен транспортен хаос. "Не сме срещу пешеходните зони, но това не трябва да се прави на парче", категоричен бе той.
ДУМА припомня, че още при гласуването на решението през есента на миналата година, социалистите предупредиха за бъдещи неуредици. Тогава Калоян Паргов предложи да бъде направено обществено обсъждане, преди да се приеме докладът.
По време на вчерашната сесия на СОС Иван Таков от БСП отново се противопостави срещу предложенията за продаване на общинска земя, на която могат да се построят общински жилища за нуждаещи се. Недоволството му бе по повод приемането на годишен план за приватизация, който предвижда продажбата на 200 терена тази година.



Много столичани се оплакаха от промените в новата зона
Снимка Емилия Костадинова

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ