20 Април 2024събота17:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цв.Цв. вади "морков"

/ брой: 52

автор:Валентин Георгиев

visibility 1375

Щом от ГЕРБ започнаха да ухажват общините с нови обещания и надежди, значи замирисва на избори. От няколко дни насам парламентарният им шеф Цв. Цветанов упорито пуска "сламки", с които отново се опитва да ги зариби и мобилизира. Предишният път той гръмко обещаваше полицай във всяко населено място, но това си остана предизборен балон, който се спука с гръм и трясък. Този път финансовото "морковче" е процент от глобите на нарушителите по пътищата да отива в местната власт. Като как ще стане тази бюджетна еквилибристика при положение, че има две съвършено различни, отделени една от друга фискални системи, е подробност, която изглежда няма значение. Едно е част или процент от тези средства да се разпределят и инвестират за изграждане примерно на инфраструктура, съвсем друго - да ги прехвърляш от бюджета на МВР към местните бюджети.
Дали пък в ГЕРБ нямат заделени собствени средства, за да не посягат на държавните? Защото всичко това няма как да стане с приетия вече бюджет на страната, а промяната изисква не само актуализация, но и изменения поне още в няколко закона. ГЕРБ обаче са доказали, че за тях такива правила не важат. Да не говорим, че Цветанов не заема пост в държавата, който да му позволява да "дава". Досега само едно божество имаше, сега и второ се самовъзпроизведе. Цветанов давал! Не правителството, не бюджетът, а той. Явно МВР и КАТ са му бащиния.
А дали пък целта на въпросните обещания на Цв.Цв. не е, за да си купят герберските кметове частни охранители за изборите? Щото другият скандал, който се заформи покрай ухажването на общините бе именно този. И съвсем неслучайно предизвика и президентът, и главният прокурор да го атакуват в КС. Дори слепият би могъл да види тук евтиния опит на ГЕРБ да феодализира държавата по най-профанизиран начин. 
А колкото до глобите, хем МВР има проблем със събирането им, второ - явно на властта хич не й пука да се намалят жертвите на пътя, тя търсела "икономически ефект". Нещо като средство за стригане на "уфсе".
    
  
 
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ