26 Април 2024петък12:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Каранга потопи Левски

На наводнения Национален стадион бразилецът остави ЦСКА-Сф в битката за титлата

/ брой: 53

автор:Дума

visibility 21

ЦСКА-Сф успя да спечели дербито с Левски с 1:0 в XXVI последен кръг на редовния сезон. В герой за "червените" се превърна обичайният заподозрян Фернандо Каранга (84). На наводнения Национален стадион бразилецът се разписа малко комично, след като Tиаго Родригес центрира от фаул в наказателното поле, където никой от защитата на "сините" не успя да я засече, а голмайсторът на Първа лига с гръб към вратата технично докосна топката и тя изненада Божидар Митрев, като се озова в долния му ляв ъгъл. Това беше и най-чистото положение в целия мач. През първото полувреме Каранга (38) отправи неточен удар с глава, а малко по-късно на отсрещната врата Станислав Костов (44) стреля от малък ъгъл, но право в ръцете на вратаря на символичните домакини Витаутас Черниаускас. Дербито не предложи качествен футбол заради наводнения терен. През първото полувреме даже топката почти не можеше да се движи по тревата. Наблюдаваше се предимно битка между футболистите, но без сериозни сблъсъци. Главният рефер Никола Попов перфектно се справи със задълженията си и не сгреши фатално в нито една ситуация.
С успеха ЦСКА-Сф събра 63 т. и дръпна с 13 на Левски, който вече е без шансове за титлата, но във втората фаза може да се окаже арбитър в спора на "червените" и Лудогорец. Тимът на Стамен Белчев пък се поздрави с успех в четвърти пореден мач, като за трети път спечели с гол в самия край.
"Сините" остават да се борят за третото място, както и за Купата на България, където на 1/2-финал ще срещнат в 2 мача именно отбора на Гриша Ганчев. В плейофите предстоят още 2 дуела между столичните грандове.



Фернандо Каранга се радва след гола, донесъл победата на ЦСКА-Сф над Левски с 1:0
Снимка Блиц


След дербито


Стамен Белчев, треньор на ЦСКА-Сф:
"Всяка победа е важна, особено в дерби. Поздравявам момчетата за мъжката битка. Лошият терен попречи на добрия футбол. Равностоен мач, бяхме малко по-добри. Щастлив съм, че спечелихме. Равният резултат не ни устройваше. Напрежението, че това е дерби и трябваше да спечелим, оказа някакво влияние. Всяка победа ни дава самочувствие, но футболистите ни трябва да имат самочувствие."

Димитър Пенев, почетен президент на клуба:
„Левски игра за Лудогорец! Левски просто играе за друг отбор, ЦСКА играеше за себе си. Далеч е да говорим за шампионски трофей. Все още не са свършили финалите за клубните първенства. Един добър мач и за двата отбора. Трудното беше, че климатичните условия не бяха добри, не може с Господ да се борим. Но в крайна сметка стана един добър мач за нашето първенство.“

Голмайсторът Фернандо Каранга:
"Тежък терен. Не се игра много футбол, но беше еднакво и за двата отбора. Работим, няма нищо специално. Аз като нападател знам, че ще дойде топка, за да вкарам. Важен успех и важни 3 точки за отбора и за тази невероятна публика. Имаме една цел - да работим здраво и да си вършим нашата работа."

Станислав Манолев, защитник:
"Повече искахме победата и ни се получи. Малко грозен мач стана, но теренът не позволи да се играе. С националния отбор, като играхме с Франция, валеше 3 дни и теренът беше перфектен, сега не знам защо така се получи. В мача с Левски всеки излиза пределно мотивиран и няма подценяване. От мач до мач има голяма разлика, така че срещите за купата ще са други."

Делио Роси, треньор на Левски:
"Късметът не беше с нас. Топката не вървеше, нямаше как да се играе добре. Всички положения бяха след грешки на някой от играчите. Какво да направим, такъв беше теренът? От физическа гледна точка съм доволен. От техническа и двата отбора не можеха да направят нищо повече. Има още 4 мача. Ако на хубав терен са по-добри от нас, ще ги поздравя. Голът стана малко щастливо, но който спечели, той има право. Не заслужавахме да загубим. Надяваме се останалите мачове да играем на хубав терен. Трябва и можем да се представяме по-добре."

Божидар Митрев, капитан:

"Не бяхме концентрирани точно в тази ситуация и то 5 минути преди края на мача, което е недопустимо. Искахме да покажем, че сме по-добрият отбор, искахме много. Теренът попречи. Имаше само блъскане и борба. По-концентрираният отбор спечели. Всички сме разочаровани, можем да се извиним на феновете, да ги поздравим. Даже след мача още ни подкрепяха. При нас има непостоянство - правим 2-3 добри мача и след това има спад, което трябва да се подобри."

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ