23 Април 2024вторник22:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русофобски бумеранг

/ брой: 55

автор:Валентин Георгиев

visibility 1279

Още ли има такива, които не разбират защо симпатиите на българите към Русия и Путин са толкова устойчиви и дори нарастват? Да оставим настрани историята, православието, общата ни съдба. В днешно време двигателят на тази неувяхваща любов са основните телевизии у нас, които с дърварски устрем не престават да облъчват зрителите си с пропагандна омраза и... постигат точно обратния ефект. Не са преставали да канят за събеседници субекти от нафталина, всеизвестни с патологичната си ненавист към Москва, които не са мръднали и на йота в мисленето си, независимо от драматичните промени в света през последните години.  
Нямаше да разберем какво се случи на 18 март без "експертното" мнение на Соломон Паси, Асен Агов или вечните Амбър на русофобския фланг в лицето на Илиян Василев, Александър Йорданов или Иво Инджев. "Западът е в пъти по-слабо въоръжен от Русия, особено в региона на Черно море. С Русия трябва да се говори изключително вежливо, но въоръжен до зъби", йезуитски реди първият НАТО-вец. И разбира се, пак се размечта за още и още бази. На НАТО. Да слушаш Соломончо е глупост, а да го слушаш и гледаш е още по-голяма глупост! Близко до ума е, че няма как Русия да не се въоръжава, като на границите си има подобни хиени като него. Но да наливаш масло в огъня, като пудриш мозъчно вещество, без да си даваш сметка за последствията, а в същото време да сочиш другия за виновен, е диагноза. Човекът или си вярва, или гледа келепира, както обикновено.
Не знам що за развинтена фантазия пък трябва да имаш, за да стигнеш до "заключенията" на Асен Агов, че резултатите на изборите в Русия били предварително зададени на агенциите... и така били обявени, без да се броят бюлетини! Затова, видите ли, той лично не ги признавал. Голяма драма, току-виж Путин си върне мандата. Аман от специалисти наистина. И слепият вижда как той вдигна Русия на крака, нормално е да има такава подкрепа. Ама нямал конкуренция. Напротив, имаше доста други кандидати, но Русия и народът й нямат комплекса на колониалното поведение и манталитет. Затова и прозападни аутсайдери там не виреят. Имало било измами. А всички секции, видяхме, са с камери, над 140 000 наблюдатели плюс  международни такива. "Накрая за резултат се признават екзит половете" - по-голяма глупост едва ли може да се изрече, не е зле уважаемият господин да иде да се прегледа.
И паралелът му с Меркел внушава нелепост. Защото все по-слабите резултати на тази дама показват не че има демокрация, а че за щастие все повече и повече хора в Германия се събуждат и осъзнават, че не искат мюсюлманите да завладеят Европа през следващите години. И най-важното - разликата между Меркел и Путин е, че Меркел се избира от партията й, а Путин - от хората. Това обаче аговци премълчават. А може би и не го разбират. Но нека говорят - баламите вече ги няма.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ