Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Спорт

Братя Асенови и още 10-има на Евро 2018

Владимир Николов

21. Март 2018 , брой: 55   72   0Братята Дaниел и Боян Aсенови ще се бият за първи път заедно в националния отбор на Европейското първенство по бокс за младежи до 22 години, което започва на 24 март в град Търгу Юй, Румъния.
Даниел ще защитава титлата си в кат. до 52 кг, която миналата година спечели отново в Румъния, но в Браила. Тaйсъна от Кукорево се възстанови от контузията в ръката, заради която пропусна турнира "Странджа". По-малкият му брат Боян пък ще се бие за първи път в тази възрастова група, но в по-горната категория до 56 кг. Треньорите Жоел-Солер Арате и Валентин Поптолев ще разчитат и на дебютиралите преди седмица в Световните боксови серии Кирил Русинов (60) и Благой Найденов (81), както и на Роберт Чамасанян (69), Иван Мечков (91) и Александър Георгиев (+91 кг).
При жените ще ни представят 5 боксьорки. Първа титла ще търси 3-кратната европейска шампионка при девойките Еми-Мари Тодорова (48 кг), която на "Странджа" се би в по-горната категория. Освен нея старши треньорът Фикрет Ереджебов и помощникът му Веселин Тодоров са избрали Розалия Пайчева (54), Пламена Иванова (57), Aслъхан Мехмедова (60) и Мелис Йонузова (64).

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"