25 Април 2024четвъртък07:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пентагонът: Безсилни сме пред новото руско оръжие

Маккейн се разсърди на Тръмп заради поздравите към Путин

/ брой: 56

автор:Дума

visibility 57

САЩ няма как да противодействат на свръхзвуковите оръжия на Русия, призна председателят на стратегическо командване на американските въоръжени сили, генерал Джон Хайтън по време на изслушване в сенатската комисия по въоръжените сили във вторник.
"Нямаме никаква защита, която би могла да попречи на използването на такива оръжия срещу нас", каза Хайтън, чиито думи цитира Business Insider. Той посочи, че единствената защита на САЩ срещу този тип оръжия е "заплахата от ядрено възмездие".
В годишното си обръщение пред парламента руският президент Владимир Путин представи редица нови оръжия, сред които и ракета, която може да стигне до всяка точка на света. Путин поясни, че става въпрос за "ниско летяща ракета с ядрен товар, практически безграничен обхват и непредвидима траектория на полета, която може да пробие всяка противоракетна и въздушна отбрана".
В същото време президентът на САЩ Доналд Тръмп  съобщи подробности за разговора си с преизбрания руски президент Владимир Путин по повод победата му на изборите в неделя и каза пред репортери, че това е бил "много добър разговор". Един от най-изявените "ястреби" в американския Сенат Джон Маккейн разкритикува Тръмп за обаждането, като заяви, че "американският президент не постъпва като лидер на свободния свят, поздравявайки диктатори за победата им на фалшиви избори". По-рано от Кремъл съобщиха, че разговорът между Путин и Тръмп е бил конструктивен и делови, насочен към преодоляване на натрупалите се проблеми в руско-американските отношения.
Пред журналисти Тръмп каза още, че двамата може да се срещнат "в не толкова далечно бъдеще, за да обсъдят надпреварата във въоръжаването, която излиза от контрол, но ние никога няма да позволим на никого да се доближи до нашия потенциал". Освен това Тръмп иска "да обсъди положението в Украйна, Сирия и Северна Корея, както и различни други въпроси". В. "Вашингтон поуст" излезе с информация, позовавайки се на свои източници, че съветниците на Тръмп са го съветвали да не се обажда на Путин, но той не се е съобразил с тях. В получените инструкции с главни букви е било написано "Да не се поздравява", а вместо това е било предложено да бъде осъдено неотдавнашното отравяне на бившия съветски агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря в английския град Солзбъри.
По думите на прессекретаря на Белия дом Сара Хъкаби обаче в разговора не е станало дума за аферата "Скрипал". Пресслужбата на Белия дом съобщи още, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е внесъл за одобрение в Сената кандидатурата на Майк Помпео за държавен секретар. Миналия вторник Тръмп уволни външния министър Рекс Тилърсън и предложи на негово място директора на ЦРУ Помпео. Функциите на държавния секретар временно изпълнява зам.-държавният секретар Джон Съливан.
Ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент на САЩ Хедър Науер пък обяви във вторник на редовен брифинг, че чуждестранни компании, работещи по проекта за изграждането на газопровода "Северен поток - 2" може да попаднат под американските санкции в рамките на закона CAATSA (За противодействие на противниците на Америка чрез санкции). "Компаниите, опериращи в руския сектор", свързани с изграждането на магистралните тръбопроводи между Русия и други страни ", може да бъдат подложени на санкции в съответствие със CAATSA", каза тя, отговаряйки на въпрос дали проектът "Северен поток - 2" може да бъде подложен на ограничения от страна на Вашингтон.


 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ