19 Април 2024петък18:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Милиардерът Петр Келнер купи и "Теленор България"

Чешката инвестиционна група придобива активите на телекома още в Унгария, Сърбия и Черна гора за общо 2,8 млрд. евро

/ брой: 56

автор:Дума

visibility 31

Чешката инвестиционна група PPF Group купи бизнеса на "Tеленор" (Telenor) в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за 2,8 млрд. евро. Сделката включва активите на телекома в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation. Сделката вероятно ще бъде приключена през третото тримесечие на 2018 г., след като приключи проверката на съответните регулатори.
Купувачът PPF Group е контролиран от чешкия милиардер Петр Келнер - един от най-богатите европейци и най-богатият човек в Източна Европа. Келнер наскоро купи и друга голяма българска компания - собственика на Нова телевизия "Нова броудкастинг груп". Състоянието му възлиза на около 16 млрд. долара, а групата му PPF управлява активи за над 35 млрд. евро. Русия, Словакия, Китай, Румъния, САЩ, Франция и Виетнам са част от страните, в които оперира групата на Келнер. PPF държи и над 80% в O2 - най-големият телеком в Чехия и трети по размер в Словения.
"С продажбата на нашите активи в Централна и Източна Европа правим важна стъпка в опростяването и фокусирането на портфейла на Telenor върху регионите, където има най-голям потенциал за създаване на стойност", каза Сигве Бреке, изпълнителен директор на Telenor Group. По думите му опитът на PPF Group в региона и в сектора ще го превърне в добър собственик на активите в Централна и Източна Европа.
"Теленор България ще продължи да бъде пример за компания с отлични резултати, ясни и ориентирани към потребителите продукти и услуги, обслужване и мрежа с безкомпромисно качество и отговорно търговско поведение. PPF Group имат ясни цели за развитието на тяхната телекомуникационна дейност и операторите на Теленор Груп в ЦИЕ са ключови за тяхното постигане", каза изпълнителният директор на Теленор България Оле Бьорн Шулстъд. Той увери, че сделката няма да се отрази на клиентите и местните партньори и компанията ще продължи да функционира както и до момента. "С тази транзакция, PPF Group разширява портфолиото си от телекомуникационни активи с още четири държави и изпълнява дългосрочната си цел да се превърне в среден по размер европейски оператор и да използва опита си, за да засили пазарните си позиции", заяви Ладислав Бартоничек - акционерът, отговарящ за телекомуникационните активи на PPF Group. Очаква се сделката да бъде приключена през третото тримесечие на 2018 г., след получаването на одобрението на регулаторите.
В България Teленор се съревновава с Мтел, местното поделение на Teлеком Аустрия, както и с Виваком на БТК.



Купувачът PPF Group е контролиран от чешкия милиардер Петр Келнер - един от най-богатите европейци

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ