Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

ГЕРБ тормози семейството на непокорен общинар в Ловеч

  333   0Общинският съветник от гражданската квота на ГЕРБ в Ловеч и шеф на местното управление на НАП Виктор Стойчев се оказа жертва на репресии от партията си. Пред ДУМА той заяви, че ловешката структура на ГЕРБ упражнява политически натиск върху него, тормозели съпругата и детето му, защото гласувал по съвест в общинския съвет и не подкрепял всички предложения и проекти, спуснати от кмета на ГЕРБ Корнелия Маринова. Чашата преляла, след като по сигнал в дома му нахлули социални да разпитват 10-годишната му дъщеря дали е дете в риск. Той сезирал прокуратурата, след като местната дирекция на Агенцията за закрила на детето отказала да го запознае със сигнала. Според него доносът е пуснат или от кметицата, или от общината.
Стойчев смята, че ГЕРБ го наказват заради критиките по продължаващите ремонти в центъра на Ловеч и защото не е подкрепил въвеждането на социална услуга в община Ловеч за близо 1 млн. лв. Пред ДУМА той обясни, че такава услуга вече има, и допусна, че с поведението си е накърнил икономически интереси.
От есента Стойчев започнал да получава предупреждения и заплахи. Общинар от ГЕРБ и учител в училището на детето му коментирал оценките й, макар да не й преподавал. Съпругата му също била подложена на натиск в РЗОК в Ловеч и напуснала след 18 г. служба там. За месец имало две вандалски нападения срещу колите им.
Кметът и ГЕРБ в Ловеч отричат да са оказвали натиск. В понеделник общински съветници, сред които и от ГЕРБ, излязоха с остра декларация в негова подкрепа.

Скоро очаквайте интервю с Виктор Стойчев.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"