Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Лилето да е спокойна

Мая Йовановска

23. Март 2018 , брой: 57   1182   0Николай Нанков, който наследи министерското кресло в регионалното ведомство от Лиляна Павлова, е достоен неин заместник. Явно докато припкаше около нея, когато сегашната ни първа евродама оглавяваше строителното ведомство, не си е губил времето. И все по-осезаемо започва да проявява една от най-ярките отличителни черти на Павлова - наглостта.
В момента Лилето се опитва да ни блъфира с едно по-друго лустро. Тя е мирна и усмихната, потопила се е в меката мъгла на европредседателската гостоприемност в очакване (най-вероятно) на поредното министерско кресло, на което да се възкачи, когато свърши лимитираният й мандат. Все още помним обаче арогантните й изцепки. Да припомним една от тях. През 2015-а преди изборите тя беше по-тиха от водата и по-ниска от тревата. За цената на винетките например дума не обелваше, но след вота властта веднага одобри рязкото им поскъпване. На острата обществена реакция, че за хората е непосилно да плащат по 97 лв. за годишен стикер, тя първо се изцепи, че той реално струвал 150 лв. След това се изтъпанчи с цялото си нахалство и заяви, че който не иска да си купува винетка, да не ползва пътищата. Царица на наглостта.
Преди ден пък Нанков на въпрос за некачествено саниране, заради което цяла фасада на сграда се срути на земята от вятъра, заяви: "Някъде цели покриви, цели сгради падат в други страни." Дето се вика, успокои ни човекът. Това не е нищо друго освен явна демонстрация на нежелание да се поеме отговорност, която иначе той като строителен министър носи. Но наглото омаловажаване, смотаване и замитане на проблемите, които тровят всекидневно живота на българите, е запазена марка на правителствата Борисови.
Колкото до Лилето... Тя може да е спокойна. Защото Нанков смело гази по утъпканите от нея пътеки. Горко ни.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"