Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Струва ли си?

Ина Михайлова

27. Март 2018 , брой: 59   2210   0Репликата на парламентарната шефка Цвета Караянчева "днес е Делян Добрев, утре може да бъде всеки от нас..." доби реални измерения. Едва ли Караянчева е предполагала, че толкова скоро ГЕРБ ще трябва да вземат решения да го бъде или не депутата Х.
Сега на мушката е народният представител Димитър Гамишев. Казват, че бил постигнал онова, за което данъчните твърдят, че е невъзможно - да се продаде фирма със задължения към бюджета на малоимотно лице. Да, ама е възможно. За някои.
Не стига, че властта се чуди как да се измъкне от скандала с милиардите левове несъбран ДДС, ами сега се налага в оперативен порядък да реши ще брани ли Гамишев, или ще го хвърли на кучетата. За назидание. И за да го развява гордо като знаме за борба с надзаконието.
Ще дадат ли ГЕРБ Гамишев? Освен че "виси" към хазната, за лош негов късмет бе осъден на две години условно за пътен инцидент със загинал пешеходец. Което като едното нищо ще накара ГЕРБ да го прежалят. Може и доброволно да си тръгне, по морални подбуди. Важно е не дали си струва, а колко ще им струва на ГЕРБ операцията.
Ако Гамишев е ценен колкото Добрев, ГЕРБ няма да го дадат. Ако е част от "наши" схеми и гейтове, ще го бранят. Цветан Цветанов да му мисли. Застанат ли зад Гамишев обаче, ГЕРБ рискуват утре да бранят всеки мошеник, играч и тарикат, който ги цака с топла бира.
Да не пропускаме най-важното. Не всеки депутат от ГЕРБ е "нас", нали г-жо Караянчева? Това имахте предвид за Делян Добрев. Ще го имате предвид и сега.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"