29 Март 2024петък07:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

В канала на диалога

/ брой: 60

автор:Лозан Такев

visibility 1425

В деня на 105-ата годишнина от битката при Одрин във Варна имаше среща... на върха. Прегръщаха се и се целуваха европейските лидери. И се очерта, че "каналът на диалога" продължава и се очаква втора среща, за да се решат и част от двустранните проблеми в рамките и до края на европредседателството ни.
Жан-Клод беше тъжен за диалога "Турция - Европа" и обеща да е гарант и в бъдеще за положителен резултат. Доналд Туск не беше научил на турски "Отечество любезно" и не даде повод за особен оптимизъм. А Тайпи, както го нарича Борисов, си изпя болката и за останалите душевни граници.
Апетитът идва с яденето. Стана ясно, че не само са душевни чувствата на съседа. Беше дошъл с двама готвачи за три часа в България. Искаше си остатъка от обещаните три милиарда евро за бежанците, искаше промяна на отношението на Европа към Турция, либерализиране на визите и изплака душевно, че от 1968 г. чакат да влязат в Европа.
А премиерът домакин "само за българските журналисти" смотолеви почти като на банкянска седянка за исканията на "един български политик, ама да не си разваляме сега настроението". И добави, че има още нерешени въпроси от наша страна към Турция относно възродителния процес, имоти и куп други неказани конкретно неща в двустранните отношения.
В същия ден продължиха да гонят от САЩ и Европа руски дипломати по инициатива на британците. Това съобщи и Доналд Туск. Слава Богу, че ние 140 години след Освобождението още не сме сред изгонващите освободителите си.
Няма да изненадаме никого, ако потвърдим, че резултатите, също като реалните очаквания, от срещата са семпли. С тази среща Варна вече стана известна на Европа... с морското равнище на диалога. Поне временно и експресно изчистиха тревните площи и запълниха дупките по пътя към Евксиноград. И до всяка дупка имаше полицай...
Роден експерт обяви, че с тази инициатива Бойко Борисов остава в историята. А всички ние - пак на задните части на географията! И в "канала на диалога", който продължава с шербет и локуми.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ