Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

На първа страница

Сани обмисля да спре със спорта

Баща й Виктор Жеков избран за Треньор на месец февруари

Владимир Николов

28. Март 2018 , брой: 60   502   0
Снимка


Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова, която отсрами България на последните 2 зимни олимпиади (в  Сочи 2014 и ПьонгЧанг 2018) обмисля да сложи край на кариерата си. Сани получи признанието за Спортист №1 на месец февруари в традиционната анкета на Пресклуб "България" и сподели, че някои ситуации я натъжават и заради това обмисля да спре с активния спорт.
"Факт е, че в последните две години не успявам да удовлетворя своите лични високи очаквания, защото чисто спортният резултат, който винаги съм преследвала, не идва. Често обаче той не идва заради обстоятелства, които не са в моите сили. Това ми действа малко емоционално, защото понякога изпадам в ситуации, в които съм безпомощна. Това ме кара да бъда тъжна и не ми харесва. Това е може би единственият и основен негатив, заради който се замислям дали има смисъл да продължа напред със състезателната дейност", заяви Жекова след награждаването.
"Смятам, че Сани има страхотен потенциал. Физически е подготвена изключително добре. Може да продължи да се състезава. Въпрос обаче е на лично желание. Това генерално е доста сложен процес - да се състезаваш и да поддържаш едно високо ниво", каза нейният баща и треньор Виктор Жеков. "Дали тя би го правила, дали ще има всички необходимости, които трябва да бъдат предоставени най-вече от държавата в нашия случай. Нещата в спорта ни генерално се усложняват с всяка изминала година. Той става все по-високо професионален. Инвестициите, които се налага да се правят в него, стават все по-големи. Екипите стават все по-тежки. Тук въпросът е дали нашата държава и нашите структури ще могат да откликнат на изискванията, които самото развитие на спорта налага", допълни Виктор Жеков, който пък бе отличен като Треньор №1 за февруари.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"