Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Станилов: Борисов няма да гони руски дипломати

Ростислава Иванова

29. Март 2018 , брой: 61   455   0Премиерът Бойко Борисов няма да посмее да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания, заради случая с отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Това коментира пред ДУМА вчера депутатът от "Обединени патриоти" проф. Станислав Станилов. Атакистът е убеден, че номерът на Борисов с привикването за консултации на посланика ни в Москва "ще мине" пред Брюксел.
Според Станилов премиерът не иска да обтяга допълнително отношенията си с руския президент Владимир Путин, защото се надява да получи покана за официална визита в Москва. Изгонването на руски дипломати от България щяло да осуети и желания напредък за руски инвестиции у нас. Членът на "Атака" смята, че, запазвайки неутралитет в случая, Борисов подражавал на Тодор Живков. Професорът припомни избора на Живков "да се сниши" по време на Перестройката. В Брюксел пък щели да простят "снишаването" на България, тъй като пазела границите на ЕС от бежанците.
Междувременно в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска свикването на коалиционен съвет с ГЕРБ, на който да бъде обсъдена българската позиция. Пред журналисти пък вицепремиерът Валери Симеонов отрече вчера България да действа под натиск в международния скандал "Скрипал".

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"