25 Април 2024четвъртък12:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ялов, ама да е от ГЕРБ

/ брой: 61

автор:Валентин Георгиев

visibility 1484

ГЕРБ съвсем го удариха през просото. Близо 70% от законите, приети в сегашния парламент в периода юли - декември 2017 г., са променяни повече от веднъж, отчита изследването "Юридически барометър". Какво означава това? Нормативен брак, който създава повсеместен хаос. С подобна нестабилност и непредвидимост страната ни няма никакъв шанс да мръдне и крачка напред, защото няма сектор, който да се похвали с база и визия за някакво развитие. Но как да стане, когато ГЕРБ налага правила, които се оказва, че или не работят, или взаимно се блокират, или отварят пътя на скандали и корупция заради безсрамния си лобизъм, който съдържат.
В нормалните държави законите се правят с участието на добри юристи. У нас точно това не искат управляващите, защото не им е изгодно. В Швейцария например приемането на един закон може да се протака с години. Оглеждат го специалисти от всички страни. Ако се наложи, правят и референдум. И не го приемат, докато не постигнат консенсус с опозицията. Защо ли? Ами за да са сигурни, че който и да дойде на власт, няма да го пипа!
У нас е точно обратното. ГЕРБ дори се опитва да заобикаля Консултативния съвет по законодателство към председателя на парламента.
Камо ли да търси разбирателство с опозицията. Тръгна даже слух, че се планира закриването му, за да могат без проблеми да приемат каквито си поискат закони. И съвсем неслучайно шефът на този правен съвет Огнян Герджиков директно заявява, че нормативните актове, които сътворява това НС, са „безотговорни, популистки и противоконституционни“.
Как обаче да убедиш ГЕРБ и присъдружните му патерици във властта, че производството на килограм и на галоп отваря повече проблеми, отколкото да носи ползи. Мантрата "по-добре лош закон, но закон" се оказва поредният блъф, защото е сто пъти по-добре стар закон, отколкото ялов. Не така смятат обаче управляващите. Неуки, невежи деятели, с остър дефицит на интелект и правна култура. На ниво обслужващ персонал, каквито всъщност са си. Но, както изглежда, това ги удовлетворява напълно.
Да не говорим, че сега за щяло и нещяло се пише ЗАКОН. Стигнахме дотам, че самите автори, а и много от юристите вече не знаят какви точно закони има. Да не говорим за гражданите, които трябва пък да ги спазват! Преди поне ги изпипваха професионално - с малки тайни вратички, които се задействат при необходимост. Днес чукундурите или оставят цели порти, или зазиждат всичко. Лошото е, че целият им шкарт впоследствие е за сметка на всички останали. Такава им е цялата политика. После се питаме как можахме за 20 и кусур години да натворим такова общество без критерии, без път и с толкова много боклук.

    

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ