24 Април 2024сряда03:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тъпи, ама не чак толкова!

/ брой: 63

visibility 148

Любен Дилов-син

От 28 години слушаме горещи съвети да намалим енергийната си зависимост от Русия. Нека някой ми припомни поне един акт на помощ на НАТО и ЕС в тази посока? Нещо вредни емисии ли ни опростиха, газопровод ли ни построиха?! Едно действие, моля! Може пък аз да не съм чул.
Сега за шпионите и дипломатите. В разгара на Студената война България беше посочена като организатор на опита за убийство на папа Йоан Павел Втори. Забележете: не разменен шпионин, а главата на най-голямата религия на Западния свят! Имаше дело, имаше разследване... Може ли някой да си спомни колко дипломати бяха изгонени?
Въпреки натиска на САЩ тогава, нито една европейска капиталистическа държава не предприе дипломатически мерки, докато не бъдат представени доказателства, че България е замесена. Съдебни доказателства.
Какво се случва днес: часове след отравянето на Скрипал Русия е посочена като организатор и извършител и следва залп от дипломатически действия. Добре, не е ли по-честно западните ни съюзници да ни кажат: "България, абе събрахме се тук и решихме да бием Русия. Вие сте наши съюзници, ще участвате ли и какво ще ви струва?"
И ние да седнем и да умуваме. Ама да ни залъгват с постановки от селски вечеринки?! И то точно от държавата, която вече веднъж излъга света за иракското ядрено оръжие?! Ние, че сме тъпи, това е биологичен факт, ама чак пък толкова тъпи... Нито сме съюзник на Москва, нито сме противник на НАТО и ЕС. За пръв път от десетилетия сякаш, имаме дипломация, която се опитва да мисли и да действа стратегически. Айде дайте и някакъв шанс, де!
                           
Фейсбук
                           
                           

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ