29 Март 2024петък02:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борисов, къде се потули?

/ брой: 141

автор:Боряна Костова

visibility 1301

Едно куче, като не знае да лае, да си трае, гласи поговорка, която лепва като пластир върху натюрела на премиера Борисов. Ама той книги не чете (с изключение на "Винету"), камо ли на някакви си поговорки да обръща внимание. Две години публично разиграва сценката "всичко мога, всичко знам, аз умник съм най-голям". И отворил една уста като Темната дупка - сипе лъжа след лъжа.
Откакто правителството на ГЕРБ е взело юздите в държавата, усвояването на еврофондовете е 10 пъти повече от това по времето на Тройната коалиция, самодоволно твърдеше министър-председателят. А като потвърждение ресорният му министър периодично размахваше разни справки и диаграми по телевизиите. И народът вярваше. Обаче земеделските производители взеха да се бунтуват, да изкарват по шосетата селскостопански машини или да изливат пред ведомството на Мирослав Найденов гюмове с мляко. И работата взе да се размирисва. Оказа се, че "отличниците" по усвояването не са в състояние да осигурят навреме и в пълен размер дори полагащите се по закон европомощи. Да не говорим за обезпечаване на по-големи и сложни проекти.
Че правителството ни е некадърно да се справи успешно с усвояването на европейските средства, вече ни го каза и Европейската комисия. И то по изключително неприятен за страната ни начин. Комисарят по регионалната политика Йоханес Хаан в прав текст посочи, че ЕК обмисля директно да управлява регионалните фондове в Гърция, България и Румъния, тъй като в министерствата на тези три държави липсва съответният капацитет. Няма по-елегантен бюрократичен начин да определиш някой като абсолютен нещастник. А противно на хвалбите на премиера, се оказа, че според европейските класации България е на последно място по усвояване на тези фондове.
Вземайки ни на дистанционно управление, макар засега и само в една област, Европа ясно показва, че няма доверие на българското правителство. Какво ще произтече от това като последствия, още не се знае със сигурност. Сигурното е само че ще ги има под формата на различни ограничения. И никакви дрънканици за виртуалните магистрали на Борисов няма да ни доведат чуждестранни инвестиции. От всичко това ще страда познайте кой!
Де го сега г-н Борисов да се изтъпани геройски и да изкоментира неприятната новина от Брюксел? Няма го никакъв. Потулил се е като мишка в долап. Вчера по програма отряза поредната си лента някъде из страната, но сякаш е на друга планета - пак повтори лъжите, че България е на първо място по усвояване на еврофондовете и като доказателство приведе за пример непоклатимия факт, че бил прерязал 2000 лентички. На това му се вика гьонсурат. Европа ни плюе, а той вика "ситен дъжд вали". 
И не обели и дума за наказанието, което ЕК налага на България. Макар че от този въпрос зависи бъдещето й за години напред. Хоризонтът на премиера явно се простира само до още две години, които трябва да избута напук на народа си. Макар че кой знае дали хората най-сетне няма да се събудят и да видят, че става дума за един най-обикновен въжеиграч и мошеник.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ