Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Фалшива комисия

Ростислава Иванова

4. Април 2018 , брой: 65   484   030 години от т.нар. демократични промени, а продължаваме да си играем на "ченгета" и "мишлета". Не му се вижда краят и на жестокия, избирателен, вещерски лов на "доносници". Лов на бивши ченгета, с който всяка управляваща партия от т.нар. демократични, се заиграваше и ни обещаваше, че след лустрацията, видиш ли, сме щели да почнем на чисто. Обещаваха ни и СДС, и царят, и ГЕРБ. Ама не! Защото нито осветлихме истинските доносници, клепали наляво и надясно колеги, приятели, дори роднини. Нито разбрахме участвали ли са те в управлението на демократична България. Да, имало е такива и са съсипали хиляди човешки съдби, не толкова принудени от тоталитарната машина, а просто защото душата им е била мръсна.
Питаме прехвалената комисия по досиетата разкри ли за тези 11 години имената на мерзавците? Може ли да се похвали с това? Защото, ако е, това поне би оправдало стотиците невинни хора, набедени за сътрудници на ДС и попаднали в позорните списъци, без да са донасяли. На всички е ясно - сред "осветените" изгоряха куп разузнавачи и сътрудници, работили за България, за националните интереси. Някъде по света тези хора да бяха осветени? Не. Повечето от тях дори не са топили ближните си, но поставени под общия знаменател, днес носят клеймо, което трови и наследниците им.
Ще попитате как така? По закон комисията не била морален съдник, само регистрирала съпричастност към ДС и не можела да разграничи разузнавача от доносника, защото всички били в папките, обясни нейният председател Евтим Костадинов. Значи и той признава, че законът е нескопосен, макар и нееднократно прекрояван.
Кого обслужва калпавият закон за досиетата? Властта. Тази, която използва съдържанието на папките, когато и както намери за угодно. Членовете на комисията са удобни и послушни, безмълвно изпълняват. И не противоречат на властимащите. Нужна ли ни е такава комисия по досиета, на която утре, по предложение на властта, като нищо ще разширят законово обхвата на дейност? Защо ли? За да натягат атмосферата и да вадят картончета на "опасните", които застрашават силните на деня.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"