Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

МВР знаело от година за подготвяното бягство

Ростислава Иванова

5. Април 2018 , брой: 66   210   0МВР е имало оперативна информация от миналото лято, че опасният рецидивист Владимир Пелов Стефанов готви бягство от Централния софийски затвор. Това призна вътрешният министър Валентин Радев. Информацията е подадена на Министерството на правосъдието и тези, които са заинтересовани от това, категоричен бе МВР шефът, прехвърляйки вината върху правосъдния министър Цецка Цачева. Според него обаче в конкретния случай не можело да става дума за лоша комуникация между МВР и МП.
"Направени са и са взети необходимите мерки, но за жалост се случи така, че той сега е избягал от затвора", обобщи Радев. Той докладва, че по случая в СДВР е сформиран щаб начело с шефа на "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски. Двамата бегълци са обявени за национално издирване, всички граници се охраняват, за да не напуснат страната. Вътрешният министър заяви, че полицията е привикала на разпит и е поставила под контрол всички лица, свързани с двамата затворници. По думите му ставало въпрос за хора, които са им помагали или се очаква да им помагат.
Министърът разкри, че МВР има следа за автомобила, с който са избягали убийците. "Нямаме повече информация. Видяхме номерата на автомобила, те са сменени, но не го намерихме", добави той пред депутатите.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"