25 Април 2024четвъртък16:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дайте им метлите!

/ брой: 66

автор:Ина Михайлова

visibility 3207

Министрите на правосъдието и на вътрешните работи трябва да бъдат "окачени на ченгел". Веднага. Друго спасение при тоз матр'ял, с който разполага властта, няма. Малко е да кажем, че са гьонсурати. Големи и кръгли нули. Дупки - и те, и това, което правят.
Накараха ни да приемем за нормално, че оградата по границата все пада - от вятър, порой и калпаво изпълнение. Динковци, Пера и пр. волни птици задържаха мигранти под път и над път. А властта увещава нас и Европа, че всичко е наред и нищо не пропускаме.
Назориха ни да разберем, че инцидентът с непроверени пътници на летище София е дрисливо стечение на обстоятелствата. Всъщност, никой не гарантира кой, кога и как минава и заминава. За сведение - нека министърът на вътрешните работи се поинтересува някой проверява ли личните карти на пътниците от София за Варна например. Има поне няколко случая, в които хората държат документа в ръка, но никой не желае да го погледне дори.
Сега ни видиотяват с обяснения за избягалите от Централния затвор. Узнахме, че там правото на лична кореспонденция било свещено, затуй в личните пратки затворниците получавали пистолети (дано поне по един, че кой знае какво ни чака!).
После никой не гонил бягащите, докато се шмугвали в черна кола. А най-идиотското обяснение, дадено от вътрешния министър Валентин Радев, е, че МВР знаело преди година за подготвяно бягство, но за жалост се случило така, че затворникът сега избягал. Как му се вика на това? Как си го превеждате на нормален език? Знаехме, че ще се случи, че има замесени наши хора, но не направихме нищичко.
Във всеки случай не ние сме топ идиотите. Направил си гаф, направил си. Не искаш да подадеш оставка, както правят в нормалните държави, каниш се да режеш глави надолу, ама защо така идиотски бе, хора, ги ръсите тез глупости?
И сал една чистачка дръзнала да преследва затворниците, представяте ли си? Това метлите са страшно оръжие, ей! Нали помните кога се появиха? Преди две години, на летището, когато лично Той, с метла в ръка, усмири протестите на чистачките. Явно тогава ги е благословил. Вече няма нужда да търси министри по кръстовища и под маси.
Разпасана команда, разпасани министри, разпасана държава. Оставки ли? Глупости. Че кой ще ги даде. На ченгел! Даже не правят тез простотии заради преЦедателството. Толкоз могат. Такива са.
Чистачки. Те ще Му спасят властта. Намирайте ги, слагайте ги, със сигурност ще свършат повече работа. Храбри са, не се ошмуляват и няма да пелтечат като идиоти. Ще премитат, всичко ще знаят и няма да се дънят на всички фронтове, щото ще си знаят мястото и компетентността. А на днешните убавци, дето са кръгли нули, връчете по една метла. И с нея няма да се справят, но поне щетите ще са минимални.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 351

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 344

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 273

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ