Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

Щангистите горди с 3-те евромедала

Владимир Николов

6. Април 2018 , брой: 67   123   0Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов даде висока оценка на тримата медалисти от 98-ото европейско първенство, което завърши в село Изворани край Букурещ. На него Стилян Гроздев (62 кг) и Георги Шиков (105) спечелиха сребърни отличия, а Даниела Пандова (48) заслужи бронз при дебюта си при жените.
От общо 11 състезатели други петима се класираха от четвърто  до осмо място и само трима  не успяха да бъдат сред първите 8 в своите категории.
„Доволен съм от представянето на повечето състезатели. Някои можеха да постигнат и по-добри резултати, но по различни причини не успяха. Не съм съгласен с мнението на някои специалисти, че първенството в Букурещ е било по-слабо от миналата година  – справка с резултатите на медалистите от миналогодишния  шампионат опровергава това становище. През месец юни ще станат ясни критериите за спечелване на олимпийски квоти за Токио 2020 и кои ще бъдат олимпийските категории. Сега ни предстои  европейско  първенство за кадети, на което се надявам да спечелим квоти за Младежката олимпиада в Буенос Айрес през октомври“, отбеляза Иван Иванов, олимпийски шампион от Барселона 1992.
"Не очаквах да спечеля медал, тъй като предварителните заявки на моите съпернички бяха  доста по-високи от моите. Затова съм доволна от своето представяне и съм амбицирана да тренирам още по-усилено за следващите големи състезания“, заяви Даниела Пандова.
„Доволен съм от резултатите и класирането си на Европейското първенство. Можех и още малко, надявам се в следващите състезания да подобря резултатите си“, заяви Гроздев, който само след неуспех в последния си опит пропусна да се окичи със златен медал.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"