29 Март 2024петък15:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА зопочна с 6-има нови

3-ма от Пирин, 2-ма бразилци и словенски национал подсилиха "червените"

/ брой: 142

автор:Владимир Николов

visibility 990

С 6 нови попълнения започна лятната си подготовка ЦСКА. На стадион "Българска армия" пред близо 300 фенове бяха представени привлечените от останалия без лиценз Пирин Алексанър Якимов, Антон Карачанаков и Александър Дюлгеров, бразлците Адемар Жуниор от Черно море и Жуниор Мораес от румънския Глория Бистрица и словенският младежки национал Саша Живец. Изпълнителният директор на клуба г-н Венцислав Живко връчи червени фланелки на футболистите от фирмата "Улшпорт" и без номера и имена на играчите. Договорът на "червените" с немската компания за екипировка изтича в края на юни, а за новия сезон те ще играят с екипи на италианската "Капа". От новите на представянето не присъства румънският национален нападател Янис Зику, който е получил разрешение да се присъедини по-късно към подготовката на отбора.
"Армейците" бяха изведени на терена от старши треньора Милен Радуканов, който бе поздравен още на тунела от Венцислав Живков и легендата Димитър Пенев. Феновете пък приветстваха с овации, факли и фойерверки любимците си.
В заниманието пълноценно се включиха получилите контузии в края на миналия сезон Костадин Стоянов и Мишел Платини. Новият български национал Маркиньос също ще започне с 2 дни закъснение подготовката, защото през почивката останал да си получи паспорта, а и заминал със закъснение да се види със семейството си в Бразилия.
"ЦСКА има 37 футболисти, от които започват 30, но ще искам те да се редуцират до 25. С повече просто е неразумно да се работи. За младите момчета е по-добре да отидат в други отбори да се обиграват и догодина да се върнат. На този етап селекцията е приключила. Радвам се, че всички новопривлечени са тук още преди първото занимание, което се случва много рядко", заяви Милен Радуканов.
Първият етап от подготовката ще премине на Боровец и в последния ден, 8 юли, "червените" ще направят първата си проверка с Вихрен Сандански.
После ЦСКА ще се готви в Холандия, където ще играе контроли с местния Де Граафшап, гръцкия ПАОК, германския Рот Вайс и израелския Апоел Кирят Шмона, като се търси още един спаринг партньор. На 30 юли е мачът с шампиона Литекс за Суперкупата на България. На 2 август "червените" имат уредена проверка с първодивизионния гръцки Атромитос Атина. "Взехме няколко опитни играчи, но основата вече са футболисти на 21-22-23 години и това е гаранция за бъдещето на отбора", каза още Радуканов.
Спортният директор Емил Костадинов пък поясни, че няма никакъв проблем около новите Янис Зику и Жуниор Мораес. Клубът изплащал задълженията си към Сливен. Отхвърлена е като несериозна оферта от германския Карлсруе за централния защитник Джузепе Акуаро. Дори и италианецът да си намери друг отбор, нямало да му бъде търсен заместник, защото в ЦСКА имало достатъчно футболисти за позицията му. До понеделник пък ще стане ясно дали ирландският национал Килиън Андерсън ще играе в САЩ. Нападателят беше на проби в Сиатъл Саундърс, но после се премести в Портланд.


 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ