25 Април 2024четвъртък23:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Още един столичен квартал се оплаква от окаяното състояние

/ брой: 68

автор:Деси Велева

visibility 59

Жители на столичния квартал "Хиподрума" търсят помощ за окаяното му състояние с петиция. В нея те настояват за среща с районния си кмет Христо Апостолов за обсъждане на неотложните мерки, които трябва да бъдат взети за подобряване на състоянието на район "Красно село".
Хората настояват да разберат какви са конкретните планове и работата на общината. Те са се опитали да намерят в сайта на района документ, в който са разписани приоритетите за работа по време на мандата на Апостолов, но не са намерили.
Жителите на района също така не откриват и отчет за свършеното от администрацията за 2016 г. и 2017 г., за да разберат какво реално е извършено досега. Затова и хората питат кмета си дали предвижда поставянето на колчета против паркиране в зелени части, изграждането на подземни или надземни паркинги, както и дали да очакват мерки за натоварения трафик по бул. "Гешов" и регулярните тапи, които се образуват там. Столичани очакват също така асфалтиране на улиците и запълване на дупките. Те настояват да разберат планират ли се мерки срещу калните участъци около блоковите пространства, затрудняващи придвижването на пешеходци, изграждане на тротоари и миене на улиците. Хората са в недоумение защо не се засаждат дръвчета и храсти и защо не се поддържат зелените площи.
Във връзка с регулярно повишените нива на замърсяване на въздуха в "Хиподрума" те питат извършено ли е замерване, което да изследва състава на замърсения въздух в квартала.
Жителите на "Красно село" предлагат на кмета Христо Апостолов веднъж на месец да обиколи всеки от кварталите, за да провери на място какво се случва, а на 6 месеца да организира отворена среща с гражданите. "Като жители на района заплащаме високи данъци и очакваме да живеем в подредена, чиста и приветлива среда", категорични са столичани.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ