28 Март 2024четвъртък12:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Реализъм vs. пропаганда

/ брой: 68

автор:Валентин Георгиев

visibility 1451

Повече от половината българи смятат, че съществува реална опасност от глобален военен конфликт, показа ново проучване на "Галъп". Независимо от смразяващата кръвта за всеки нормален човек тема, това е една добра новина.  Българинът просто е станал реалист, което означава, че мутантите в живия му живот са много по-малко, отколкото тези по медии, форуми и социални мрежи. Означава също, че всекидневното облъчване от страна на пропагандата, която се опитва по Оруелски да му втълпи как черното е бяло и обратното, не работи.
Колкото до самата война, тя вече е в ход. До какво ниво ще ескалира и какво може да запали фитила на горещата й фаза, зависи от много фактори. А те вече се прескачат един друг и белята може да се случи във всеки момент. За съжаление. Наивно е да се мисли, че пушката, закачена на камината, е само за красота. Някой път, когато стопанинът й е опрян до стената и не вижда друго спасение, ще посегне към нея, така е и с ядрените оръжия. Трябва да си сляп или напълно лишен от сетивност, за да не виждаш как от няколко години насам, целенасочено и координирано, Западът е впрегнал всички свои ресурси, с които притиска Русия. А този натиск има за цел да я принуди да извърши немислимото.
Санкции, провокации, шантаж, откровени лъжи, погазване на всякакви международни правила и норми - засега това не работи. Все повече хора обаче си задават въпроса докога може да продължи тази игра на нерви. И какво ще последва...
Но да се върнем на реализма на българите, социологията и пропагандата. Небезизвестният гуру на психодесния кръжок Огнян Минчев сипе огън и жупел срещу друго едно проучване на "Галъп", което направи на пух и прах жалките опити на евроатлантиците да пришият страната ни към стадната "солидарност" с Лондон по случая "Скрипал". Оказа се, че цели 88% одобряват балансираното поведение на България, която не се поддаде на натиска и не изгони руски дипломати. Е, на Минчев не му харесват тези числа и затова решил да ръси авторитет и мозък с обяснението, че социологията била виновна. Вярно е, че често ставаме свидетели на поръчкови проучвания, като онова на "Алфа Рисърч" след посещението на патриарх Кирил, което разсмя всички с екзотиката си как скачала подкрепата за НАТО и ЕС, а симпатиите към Русия сериозно спадали. Но смазващият процент на "Галъп" тук говори за съвсем друго нещо. И такива като Минчев трябва добре да си дават сметка, че доста олекват, когато срещу това огромно мнозинство стоят едва 6%, които мислят като него. Защото стигне ли се до отрезвяване, всякакви призиви към обществото да влезе в ролята на полезен идиот нямат шанс.  
     
 
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 127

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 146

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ