19 Април 2024петък11:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Право, куме, в очи...

Тлъсти лъжи и БоБови кахъри

/ брой: 69

автор:Светлана Михова

visibility 2306

Крайно време е БоБо като шеф на управителния съвет на кооперация България да подаде жалба срещу скверното международно положение. С всеки изминал ден то се влошава и отвлича вниманието на световния елит от неговата висока мисия на обединител на Западните Балкани. Вместо това, сякаш обхванати от някаква химиомания, големите англосаксонски началници се занимават с глупости.
Нервозната Тереза забърка каша с някакъв бивш отровен шпионин, ама не се знае нито защо, нито с какво и въобще дали някой го е тровил. Разпенената дама набързо скалъпи антируска коалиция. Добре, че БоБо успя да се измъкне сух от водата, та не ни присъедини на 100 процента към съмнителното начинание на Тереза. С това доказа, че не е важно да имаш много акъл, а да ти дойде навреме. Ексцентричният ортак на англичанката - Доналд, пък се възбуди от едно видеоклипче за "химическа атака" в Сирия и заплаши да удари и по Асад, и по руските войски там. Абе, тия двамата акъл имат ли, пита се БоБо тайно и не смее да сподели страховете си нито с народа, нито дори с Цв. Цв. Мълчи горкият и се тюхка що за келепир ще излезе от това пусто председателство. Едни кахъри.
Млъкнаха и верните му медии. Не разказват какъв трилър се вихри на обетования за всички демократи Остров и в отвъдния задокеански свят. Май така са решили да пазят нервите на населението. Но населението не се дава. Вълнува се. Усеща, че са го натоварили в скърцаща каруца, която се носи по стръмното надолу. Язък, пак ще му съсипят народната кооперация, а управителният съвет все някак ще се отърве. Мирише му на населението на война и туй то. И обонянието не го лъже. Защото лъжите, които се сипят от Лондон и Вашингтон - столиците на баш каруцарите, вече не са дебели, а тлъсти. С много мас омазани.
Водевилът с отровените баща и дъщеря Скрипал се разпада и има опасност да се превърне в анекдот. Изглежда, когато го е замисляла, мисис Тереза не е помислила за финала. Цял месец вече агентите на кралството обикалят "обектите на произшествието" като марсианци в страховити защитни костюми, докато поданиците щъкат наоколо без страх, че ще се отровят. Страшният руски химически "Новичок" от газ се превърна в гел, а смъртоносното му мигновено действие се проточи месец и всички потърпевши оцеляха. И слава Богу. При това се даврандисаха по-бързо, отколкото човек се възстановява от грип. Докато беряха душа и им вещаеха, че за цял живот ще останат малоумни, шпионинът и щерка му най-ненадейно се оказаха с всичкия си и може би утре ще си спомнят и това, което никога не им се е случвало. С други думи, това, което им кажат от канцеларията на Тереза - нападнаха ни агенти на КГБ, които лично Путин е изпратил. Все така внезапно младата жена бе изписана, скоро ще я последва и баща й.
Никой не ги видя нито докато страдаха, няма да ги видим и спасени. Лондон не даде виза на братовчедка й, не пусна руски дипломати. Всичко изписано от британските вестници е от "анонимни, но осведомени" източници. Единствените реални свидетели бяха двата хамстера и котаракът в къщата на Скрипал, но те бяха спешно умъртвени и кремирани, както казаха "за тяхно добро". А всъщност да не би да изцъркат или измяукат някоя тайна на следствието.
Сега щели да разрушават къщата на Скрипал, ресторанта и кръчмата, където двамата се отбивали преди мистериозното отравяне. Нали се сещате, че ако има някакви веществени доказателства, те са именно там. Обещаваха пострадалите да дадат пресконференция, но и това няма да се случи. Подготвена им е друга участ - почти като на домашните любимци. Няма да бъдат кремирани без време. Просто двама чужди граждани ще бъдат отвлечени. "За тяхно добро" ще им сменят имената и ще ги скрият далеч - в някой забутан квадратен щат на САЩ, а за по-сигурно в Канада, Австралия или Нова Зеландия. После поради липса на доказателства делото ще бъде закрито. Финалът може да изглежда абсурден, но логичен за целите на Тереза.
Не е важно дали Скрипал въобще са били тровени, важно е след мероприятието поданиците да останат с "правилното" убеждение - "Русия е ужасна страна с престъпен лидер, който трови всички наред". Затова, демократи от всички страни, съединявайте се! И напред срещу "вселенското зло Русия". Така се затварят страниците на "делото Скрипал" и се отваря по-сериозното - Близкия изток. След като "великата коалиция" на всички от каруцата на НАТО, водена от САЩ, загубиха войната срещу Сирия и позициите си в Близкия изток, сега търсят повод да си ги възстановят. Близкият изток не е за изтърване. Поводът е намерен - видео, скалъпено на филмовата площадка на т.нар. Бели каски, финансирани от колективния Запад. Няма значение, че "химическата атака" на Асад е долнопробна постановка, щом върши работа. Няма значение, че цял свят знае, че Тереза и Доналд лъжат. Целта е населението да се прави, че вярва. Да не мрънка и да не рипа от каруцата, колкото и да скърца. На никого не му пука за БоБовите кахъри.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ