Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Съпричастност ли?

Владимир Николов

11. Април 2018 , брой: 69   315   0От седмици по родните тв канали се излъчва клип, който призовава за съпричастност към кампания за достъпа на хора с увреждания до планината и до спортуването в нея. Кулминацията е в петък, 13 април. Тогава софиянци са призовани да подкрепят каузата и да се включат в проявите на Витоша. Призовават ги известни личности като тенисистката Магдалена Малеева и екстремния бегач Кирил Николов-Дизела.
Не съм противник на подобна кауза. Съмнение предизвиква масираната пропаганда, от която не става ясно как хората да изразят съпричастността си. Витоша е голяма дестинация. Най-голямо подозрение за целите на тази акция буди насрочването й за делничен ден. Колцина съпричастни към идеята биха могли да се включат в нея? Може би единствено самите заинтересовани, които призовават за съпричастност? Колко от съпричастните биха взели отпуск или почивен ден, за да се включат в кампанията за солидарност. Клипът дори не пропагандира каква ще е тази солидарност. За сметка на това обаче се върти и "гълта" телевизионно време, при това едва ли безплатно. А направата му също не е без пари.
Явно организаторите "усвояват" суми, вероятно от европейски фондове. Целта е да покажем в дните на европредседателството колко сме съпричастни към достъпа на хора с увреждания до планината и спортуването в нея. Вероятно в петък по същите тв канали ще се излъчат и репортажи за особената съпричастност на българите. Но от това едва ли ще настъпи някаква промяна. Та автобусите по двете линии към Витоша са най-допотопните в цялата градска и извънградска мрежа. А алеите в планината, за които с гордост са поставени информационни табели с "усвоените" средства, ще останат все така недостъпни дори и за хората без увреждания.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"