Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Спорт

Три от грациите тренират с контузии

Владимир Николов

12. Април 2018 , брой: 70   103   0Ансамбълът по художествена гимнастика тренира на облекчен режим заради контузии на три от "златните момичета", призна треньорката им Весела Димитрова. Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс получиха различни травми преди и по време на турнира за Световната купа в София през март, но стиснаха зъби и изпълниха съчетанията си заедно с капитанката Симона Дянкова и Мадлен Радуканова. Бинева изкълчи глезен на официалната тренировка. Траатс има болки в коляното, а Александрова - в глезена.
$Възстановяването обаче протича добре, а медицинският екип се грижи за тях, но ще се реши дали ще участваме на Световната купа в Баку от 27 до 29 април", поясни Димитрова. Ансамбълът спечели наградата за Отбор на месец февруари с 11 гласа срещу 7 за националките по бокс. Грациите получиха приза за 19-и път, в този състав за втори път след април 2017 г.
Гимнастичките ще участват на турнира в Гуадалахара, Испания, на 9-10 май, където през юни ще се състои и Европейското първенство.
"Целта ни не е да изместим предишния ансамбъл. Нашата цел е всеки път да сме по-добри. С трудолюбието и усърдието, което те влагат на тренировки всеки ден, мисля, че ще успеем", каза още Димитрова. "Тренираме тези съчетания вече 4 месеца. След още 4, до Световното първенство в София през септември ще бъдем на много добро ниво. Вече няма елемент, който да ги затруднява технически, след това е въпрос на психика. Композициите ще останат същите до първенството в София, след което ще ги сменим. Няма изненада от конкуренцията. С новия правилник борбата за медалите ще бъде жестока", завърши треньорката.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"