Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Пегас

"Алианц България" раздаде отново награди

Дума

13. Април 2018 , брой: 71   540   0Журито на Националния конкурс на "Алианц България" за живопис, скулптура и графика - регион София, Перник, Благоевград, Кюстендил, който се организира съвместно със Съюза на българските художници, определи следните отличия: награда за живопис Иван Милев за творбата "Природа", приз за скулптура Георги Маринов за творбата "Воин", награда за графика Десислава Христова за творбата "Прозрачно ателие", научи ДУМА от Юлия Портарова, пиар на СБХ.
В продължение на двете календарни години 2017-2018 на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провежда поредица от регионални изложби в Русе, Сливен, Ловеч, София, Стара Загора и Добрич. Във всеки град се назначава определено от "Алианц България" жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика.
В края на 2018 г. в София ще се състои  заключителна изложба конкурс, по време на която официално се връчват Големите награди на "Алианц България" за живопис, скулптура и графика.                                                                                                                        
Тази изложба може да се види на I и II етаж в галерията на СБХ на "Шипка" 6 до 30 април.

"Воин" на Георги Маринов

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"