20 Април 2024събота01:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пускаме кепенците

/ брой: 71

автор:Ева Костова

visibility 1395

Не че не се вижда с просто око как се топим като нация, но всяка нова цифра забива поредeн пирон в ковчега. Намалели сме с 416 000 души за 10 години, отчете Евростат. Това е населението на цяла област като Бургаската. Според НСИ през 2020 г. падаме под 7 милиона. През 2040-а - на 6 милиона. През 2050-а най-късно ще сме вече и под 6-те милиона. Черната статистика сочи, че  починалите през м.г. са 109 791, увеличават се с 2211 души спрямо предишната. И пак бием рекорда - равнището на общата смъртност в България е най-високо сред европейските страни. В същото време новородените също намаляват, населението застарява, чезнат трудоспособните българи. На фона на страни като Германия, Франция, Италия, които стабилизират положително демографските си планове за 10 години напред. А ние кепенците ли ще пускаме?
Демографията не е за случайни хора на отговорни постове - омешва доходи и условия на живот, пазар на труда, инвестиции, инфраструктура, данъци и такси, администрация, социално развитие, образование, здравеопазване, сигурност и правосъдие, околна среда, култура... Къде у нас такива работи! А и на кого му пука? Тези, които управляват днес, профучават край държавата ни като край малка гара, надувайки свирката с жалките си интелектуални мозъчета. Няма защо да споменаваме родолюбието. 
Както твърди проф. Христина Вучева, "ръководството и управлението на държавата по отношение на големите стратегически въпроси е лишено от какъвто и да е професионализъм и се превръща все повече в пародия и хаотични и трудноразбираеми действия".
Това с пълна сила важи и за демографската ситуация. Демографията за управляващите е равнозначна на деменция в управленските им решения. Дори и да ни подминат други катаклизми, този ни е достатъчен. Жалко за нас!

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ