28 Април 2024неделя11:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левицата в Мездра защити кмета Генади Събков

/ брой: 71

visibility 691

ДЕКЛАРАЦИЯ

Събрани на извънредно заседание на 10.04.2018 г., категорично заявяваме подкрепата си за кмета на Община Мездра инж. Генади Събков.
Считаме, че отправените от народните представители на ГЕРБ на пресконференцията от НС нападки са изпълнение на политическа поръчка за начало на предизборна кампания.
С тази декларация искаме да сведем до знанието на социалистите, симпатизантите на БСП и цялата общественост истината по отправените обвинения, такава, каквато е.
Подкрепяме усилията на инж. Генади Събков по казуса "Многофункционална спортна зала", добил популярност вече в цялата страна.
Агенцията по държавен и финансов контрол е издала 13 акта за административни нарушения на ръководния екип на ОбА от предишния мандат, но в тях Генади Събков не фигурира нито като заместник-кмет, нито като кмет на общината, защото той няма нарушения. Институции от различни сфери на строителството са дали своите становища, че изграждането на спортната зала е започнало на неподходящ терен и не може да се гарантира сигурността на обекта, а  Специализираната прокуратура предстои да определи последващите действия на кмета на общината във връзка с допуснатите нарушения.
Безпочвени са обвиненията по този казус към Генади Събков, защото той в качеството си на кмет подаде сигнала и поиска проверка. И това заявяваме ясно и категорично пред нашата общественост, каквато и цена да заплатим за казаното.
Въпросът за европейските субсидии, по който се атакува Генади Събков, бе поставен преди няколко години и по него има становище на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликтни интереси.
В своите отговори пред нас и в своите публични, в т.ч. и медийни изявления Генади Събков заяви, че няма нарушения на закона.
Преди около 20 дни във фейсбук се появи т.нар. "червен октопод", с който бяха отправени обвинения срещу Генади Събков за политически назначения в Община Мездра.
На нашите въпроси по кадровата политика Генади Събков ни увери, че за всички длъжности за държавен служител, за които се изисква конкурс, такъв е обявяван и провеждан. За останалите длъжности водещи по избора и назначението са били професионалната квалификация и качествата на съответния кандидат и в никой случай партийната принадлежност не е участвала в критериите по избора.
За никого не са тайна трудните условия за живот и работа на хората в Северозападна България, за интензивния миграционен процес към столицата и други по-големи градове в страната и за чужбина, предимно на млади хора и хора в трудоспособна възраст.
Ние благодарим с тази декларация на служителите в ОбА за постигнатите резултати в Община Мездра за 2017 г. и изразяваме категоричната си подкрепа за младите хорa, направили своя избор да работят във и за Община Мездра.
Над 1/3 от служителите, упоменати в обвинението, са с трудов стаж над 20 години и назначаването им в Община Мездра е далеч във времето, преди инж. Събков да стане кмет на Мездра.
В периода на възходящо развитие на Община Мездра, значително подобреното и стабилизирано финансово състояние на общината, на реализиране на редица проекти в града и 26 села на общината, в периода, в който са видими положителните промени, се атакува кметът на общината и служителите на ОбА, за да се всява смут, объркване и несигурност у хората и техните семейства.
По една част от повдигнатите обвинения от трибуната на НС срещу Генади Събков имаше питания от общински съветници от различни политически сили. Имаше отговори на питанията от страна на кмета, които са публично достояние.
Изразяваме увереност, че с последователните си действия за защита на обществения интерес, за успешно изпълнение на Програмата за управление на Община Мездра инж. Генади Събков и неговият екип ще завършат един успешен мандат с видими резултати.
Призоваваме нашите съграждани, съмишленици и опоненти да обединим усилията си, да използваме нашата енергия позитивно и градивно в интерес на всеки жител на Община Мездра.

ОбС и председателите на ОПО на БСП, общински съветници от групата на БСП "Лява България" в Мездра

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 800

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 694

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 829

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 937

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 772

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 701

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 895

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 874

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 777

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 808

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ